USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Техогляд транспорту стане обов'язковим з 2022 року, – Криклій

26 Січня 2021 16:48
Технічний огляд транспорту стане обов’язковим з 2022 року, але впроваджувати його будуть поступово.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Еспресо.

«Він має бути. Для цього нам потрібно прийняти законопроєкт. Були пропозиції впровадити його поступово, з перехідними положеннями, аби не загострювати суспільні настрої. Наприклад, почати з переобладнання автомобілів, які вперше ввозяться, вони все одно проходять сертифікацію. Особливої різниці немає – техогляд чи сертифікація, якщо мова йде про строк раз на два роки, то в них ще є запас часу. Тому була логіка і алгоритм, у якій редакції пропонується його ухвалити», – цитує видання слова Криклія.

За його словами, впровадження техогляду також є одним з основних вимог в імплементаційних документах України по Європейському Союзу.

«Це майже 20% від наших обов’язків з виконання Угоди про асоціацію з ЄС, адже це в першу чергу стосується екологічних норм. Наприклад, у непромислових містах основним фактором забруднення є саме транспорт. Транспорт – це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів», – підкреслив міністр.

Водночас, він зазначив, що впровадження транспортних технічних вимог і контролю має бути м’яким, аби не викликати негативну реакцію і спротив населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Дубінського Показати IP 26 Січня 2021 18:13
Я ж разорюсь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus