USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні змінили правила техогляду машин

15 Березня 2017 10:39
Кабінет Міністрів України вирішив змінити правила технічного огляду транспортних засобів. Уряд передбачив обов'язкову фото - і відеофіксацію виконавцем процесу перевірки автомобіля.

Перед початком фіксації виконавець техогляду зобов'язаний попередити про це замовника. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Зняте фото чи відео повинні зберігатися протягом трьох років. Це унеможливить видачу протоколів перевірки без її здійснення і забезпечить накопичення об'єктивних відомостей про технічний стан автомобіля», – пояснили в Кабміні.

Фотофіксація процесу техогляду проводиться при зовнішньому огляді транспортного засобу, перевірки фар, гальмівної системи методом стендових випробувань з фіксацією загального виду транспортного засобу і номерного знака.

При цьому на фотографіях обов'язково вказуються час і дата фотофіксації, які повинні відповідати часу та даті видачі протоколу перевірки технічного стану.

Нагадаємо, обов'язковий техогляд для автомобілів, які не використовуються в комерційних цілях, був скасований в липні 2011 року.

У 2014 році Державтоінспекція України заявляла про намір повернути цю процедуру.

9 грудня 2015 року Кабмін прийняв постанову, якою повернув техогляд у разі перереєстрації документів на транспортні засоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus