USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«То моє лічне». У Рожищі дружина священника УПЦ МП прийшла забирати ікону з храму

25 Липня 2022 13:36
Пристрасті у Рожищі навколо Свято-Михайлівської церкви не вщухають. Після того як більшість мешканців громади вирішили перейти в ПЦУ і в храмі почали проводити богослужіння українською мовою, ворожнеча з прихильниками УПЦ МП продовжилась за церковне майно.

Нагадаємо, у місті Рожище громада Свято-Михайлівського храму УПЦ вирішила перейти до ПЦУ. Однак священник Петро Іваничко з групою прихильників на це не погодився. Згодом він заявив, що збори незаконні.

Потім до храму в Рожищі почали привозити людей з інших населених пунктів, які чергували в церкві. Були на території храму і мешканці Торчина, і Ковеля, і Ківерців, й інших громад. А ще прихильників УПЦ обурив прапор України на храмі. Пізніше храм опечатали працівники поліції.

Урешті в липні у Михайлівській церкві Рожища відбулося перше богослужіння українською. Ті, хто не погодився з переходом до ПЦУ, почали збиратися для молитви на території гаражного кооперативу, розповідають рожищани, хоча ще в червні прихильники УПЦ МП збиралися у наметі. Але на цьому конфлікт не згас, цього разу виникли розбірки за церковне майно.

22 липня до храму прийшло з десяток жінок на чолі з дружиною отця Петра, матушкою Іриною. Мета візиту – забрати ікону в кіоті з храму. Ірина Іваничко доводила: придбала вона ікону та кіоту за власні гроші, тож вважає її своєю приватною власністю.
Відео розбірок на своїй сторінці розмістила мешканка Рожища Віра Шварцкоп. На запису чути, як жінки доводять, чому вони мають забрати з церкви ікону та кіоту.
«То моє лічне», – переконувала Ірина Іваничко. Урешті того дня їм забрати ікону не дозволили. На прощання жінки хотіли забрати й вазон при вході до церкви. «То наше, забирай», – дає вказівки іншій жінці матушка. Але вазон з собою вони теж не забрали, щоправда обіцяли повернутися за церковним майном згодом.

У коментарях до відео розгорнулась справжня баталія. Ірина Іваничко каже, що ікону та кіоту придбала за свою пенсію. Тому вважає, що має повне право її забрати. Натомість рожищани зазначають: після того, як прихильники УПЦ МП покинули храм, звідти зникло деяке майно, у тому числі й килими.
Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фанат Показати IP 25 Липня 2022 15:06
Господи Боже скільки ще московські будуть колотити Україною?
Бурят до Фанат Показати IP 25 Липня 2022 15:53
Ще скільки смертей треба для тих нерозумних полі#уків, що "русскій мір" - це в тому числі і релігійна складова, разом з російськими бомбами, танками. Це руйнування нашої ідентичності, нашої мови і нашої культури. Заборонити з РФ треба не тільки кіно, книги, і сайти, але всі організації, центр яких знаходиться в РФ. УПЦМП в тому числі.
Ірина Василівна Показати IP 25 Липня 2022 15:27
Не матушка,а позорище!
Вірянка Показати IP 25 Липня 2022 15:29
І це матушка? Не має права на такий статус, огидно читати .
Анонім Показати IP 25 Липня 2022 16:21
віруни - це окрема палата в спеціалізованій лікарні
Михайло Показати IP 26 Липня 2022 16:48
Війна закінчиться, потім займемось московитською церквою і прєданним єй хохлами
Рожищанка Показати IP 26 Липня 2022 18:56
Московська церква вигнала Бога із своїх приміщень вже давно, їм кирило доларами все заступив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus