USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Толока у Луцьку: береги легендарної річки стають охайнішими. Фоторепортаж

5 Червня 2020 14:36
Сьогодні, 5 червня, представники міських установ та підприємств спільно очищали береги Сапалаївки від сміття. І хоча роботи ще дуже багато, такі ініціативи доводять: спільно ми можемо зробити дуже багато.

Толоки з прибирання відбуваються в Луцьку традиційно. Однак цьогоріч карантин вніс корективи у роботу, яка проходила в трохи менших масштабах, як зазвичай.

Маршрут біля річки було розподілено на чотири локації. Відповідно, до спільної справи долучилися не лише небайдужі люди, але й низка підприємств та установ, що розташовані поряд. Усе це заради того, щоб зробити наше місто чистішим, а Сапалаївку не лише охайнішою, але й комфортнішою для прогулянок та її мешканців.
Журналісти ІА Волинські Новини побували на двох ділянках, які без перебільшення можна назвати найбільш громадськими. Це берег Сапалаївки між вулицями Винниченка-Шопена (біля стадіону СНУ імені Лесі Українки «Спортивне ядро») та локація біля Дитячої залізниці.

Біля стадіону працюють спеціалісти комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька», адже тут довелося застосовувати спецтехніку. «Ми виконуємо найважчу роботу, яка вимагає спеціальних вмінь – вирізаємо самосів і косимо», – розповідає майстер дільниці зеленого будівництва КП Валерій Тутейко. Враховуючи специфіку, задіяли бригаду робітників. Це – близько 20 людей, трактор та дробилка. Отак вздовж річки й підемо. А вже після цього до прибирання можуть долучатися усі охочі».
Берег навпроти Дитячої залізниці об’єднав громадян різного віку та сфер діяльності. Зокрема в толоці брали участь посадовці Луцької міської ради, молодь, працівники різних підприємств. Спочатку люди чистили прибережну смугу річки, а потім вантажили мішки зі сміттям та гілляччя на спецавтомобіль. Не обійшлося і без екстриму – працювати доводилося обережно, адже дощ зробив підйом біля мосту дуже слизьким.
Побачене вражає. З одного боку зрозуміло, що роботи ще дуже багато, адже люди та природа швидко видозмінюють ландшафт (і не завжди на краще). З іншого – захоплює те, скільки користі ми можемо зробити спільними зусиллями та небайдужістю до середовища, в якому живемо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
1 Показати IP 5 Червня 2020 15:01
почистять до сітіпарку?? було би супер!!! бо там в тих зарослях страшно йти :(((
Лучанин до 1 Показати IP 5 Червня 2020 15:52
Вставай і допомагай
Петя Показати IP 5 Червня 2020 15:04
А чим це сапалаївка легендарна?
Вова до Петя Показати IP 5 Червня 2020 19:14
Піаром перед місцевими виборами.
Лучанин до Петя Показати IP 5 Червня 2020 23:36
А Ви хіба не знаєте легенду про Сапалая?
сафіна Показати IP 5 Червня 2020 15:06
Яка добра справа!!! Молодці!!!
лучанин Показати IP 5 Червня 2020 15:32
Скоро вибори і вкрай потрібний піар!
321 Показати IP 5 Червня 2020 19:26
чиновник в робочий час прибирає-двірник... Толока-добровільно в вільний від роботи час.А це цирк...
Юрко Показати IP 6 Червня 2020 08:31
Чому всі без масок? Чи вже не потрібно їх носити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus