USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Необхідне об'єднання церков: Томосу для української церкви – бути

11 Жовтня 2018 19:19
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що надання Томосу про автокефалію української церкви відкладається. Про це він повідомив на прес-конференції в Києві, пише TheБабель.

За його словами, для надання автокефалії необхідно щоб усі українські православні церкви обʼєдналися. А передумова для обʼєднання — щоб предствники всіх церков мали один канонічний статус. Рішення Синоду Вселенського патріархату, яким з Філарета і митрополита УАПЦ Макарія зняли анафему, ставить їх у рівні умови з ієрархами Української православної церкви Московсього патріархату.

Тобто тепер буде готуватися обʼєднавчий архієрейський собор усіх трьох церков: УПЦ КП, УАПЦ і архієреїв московського патріархату, які захочуть увійти до обʼєднаної церкви. «Це буде обʼєднавчий собор, який обере спільного предстоятеля, патріарха. А після цього буде рішення Вселенського патріарха про надання Томосу», — сказав Філарет.

Він додав, що після того, як УПЦ отримає Томос про автокефалію — обʼєднання церков і єпархій продовжиться. Поки Вселенський патріархат надання Томосу відклав, до обʼєднання церков.

Нагадаємо, напередодні в Стамбулі розпочався триденний Синод Вселенського патріархату. Як повідомлялося раніше, однією з тем обговорення на Синоді мало стати питання надання автокефалії українській церкві.

Раніше в рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського зі США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2018 20:13
Головне в цьому всьому, що і тут , як виявилось, москалі підманули, анексували українську церкву.Знову ми побачили їхню суть не брати вони нам, у всі віки вони були зайняті тільки тим як щось украсти, церкву, історію, культуру, а за тим і матеріальні раритети.
Ігор Показати IP 11 Жовтня 2018 20:59
Обєднання для церков це мабуть занадтоскладне завдання. Як з трьох вибрати одного. Ой біда буде!
ввв до Ігор Показати IP 11 Жовтня 2018 21:49
Все буде добре !!!
Лучанин до ввв Показати IP 12 Жовтня 2018 12:00
Важко сказати, що буде, бо, що б там не говорили - а це все боротьба за владу, а як показує історичний досвід України: де 2 українці - там 3 гетьмани...
ПУМБЛ до Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2018 13:50
ФСБ шники в рясах цього так не залишать. Будуть провокувати, і самі, і "корисних ідіотів" використають. АЛЕ ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!
Лучанин до ПУМБЛ Показати IP 12 Жовтня 2018 16:12
І до чого тут фсб. Проблема вже зараз в тому, що типу одна церква і три, ніби, канонічних глави. Ну хіба це нормально? Просто треба було спочатку об"єднуватись, а потім томос просити. А вийшло так, що коней запрягли, а везти, то нема кого.
!"№ до Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2018 21:44
До того що вся РПЦ - то є фсб-шники в рясах. Вони служать ботоксному царьку, ростом з собаку. ОТ І ВСЕ, - вони носять пагони фсб!!! А тепер НЕКАНОНІЧНІЙ СЕКТІ МОСЬКОВСЬКИХ ПОПІВ приходить АНАФЕМА!
мда до Ігор Показати IP 11 Жовтня 2018 22:13
Хай би було як привикли-вся ЗЕмля крутится вокруг кремля,чєловєк прастой защіщонний,пентіум не диміт
Я Показати IP 12 Жовтня 2018 17:50
розігнати всі ті шайки і не мастити їхнім фуфлогонством голови..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus