USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Трагедії в італійському готелі можна було б уникнути, - геологи

25 Січня 2017 08:34
Кількість жертв унаслідок сходження лавини в Італії зросла до 17.

Про це повідомляє Associated Press.

Також зазначається, що 12 осіб досі не знайдені. Прокуратура сусіднього міста Пескара відкрила розслідування у зв'язку з цим інцидентом.

Інцидент стався в районі гірського масиву Гран-Сассо-Італія в провінції Абруццо в центрі країни. Невеликий гірський готель Rigopiano di Farindola виявився повністю накритий снігом.

Нагадаємо, 19 січня, в результаті підземних поштовхів, снігова лавина в Італії накрила готель Rigopiano.

За даними менеджменту готелю, під час трагедії у будівлі перебували до 35 осіб - туристи та персонал. Рятувальники кажуть, що їх завалило близько 120 тисячами тонн снігу.



Прокуратура міста Пескара розбирається в пригоді, якої, як з'ясовується, було можна уникнути.

Готель "Rigopiano" був в найнебезпечнішому місці, просто на скупченнях детриту, що залишилися від сходів попередніх лавин. Про це заявили фахівці-геологи, залучені прокуратурою Пескари для з'ясування обставин трагедії, пише «Италия по-русски».

Згідно з повідомленням, вивчивши геоморфологічну і гідрогеологічну карту регіону Абруццо, геологи з'ясували, що курорт був побудований в області скупчення детриту, що залишилися після сходження лавин, в одній з найбільш геологічно небезпечних точок.

"Готель знаходився нібито під дулом пістолета, який рано чи пізно все одно б вистрілив", - пояснюють геологи.

На карті фахівці відзначили трьома графічними конусоподібними знаками рух лавинних потоків в разі катастрофи, готель "Рігопьяно" знаходиться в самому епіцентрі.

Тим часом, закон передбачає заборону на будівництво будь-яких беруть структур в областях ризику, вже встановлених або потенційних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus