USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп продовжив карантин у США ще на 30 днів

30 Березня 2020 08:15
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив дію федеральних рекомендацій, які радять громадянам залишатися вдома, ще на 30 днів, до кінця квітня, аби сповільнити поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

На брифінгу 29 березня у Вашингтоні Трамп зазначив, що смертність від захворювання у США, ймовірно, сягне свого піку протягом найближчих двох тижнів, пише Радіо Свобода.

«Ситуація має піти на спад – і, сподіваюся, дуже відчутно – починаючи з цієї точки», – припустив президент США.

Він додав, що подовжив дію вказівок щодо соціальної дистанції, аби зупинити поширення хвороби. Тим часом у країні набирає темпів масове тестування, щоб встановити більш точну статистику хворих.

За даними Університету Джона Гопкінса, у США зареєстровано понад 140 тисяч хворих, кількість смертей перевищила 2 500.

«Дуже важливо, щоб усі суворо дотримувалися обмежень», – заявив Трамп, порадивши громадянам США залишати домівки тільки в разі крайньої потреби, на кшталт купівлі продуктів чи ліків.

Раніше 19 березня директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі в ефірі каналу CNN припустив, що пандемія може спричинити від 100 до 200 тисяч смертей у США та вразити мільйони людей.

Нью-Йорк – штат, у якому зафіксовано понад 40% смертей від коронавірусу в країні – станом на 29 березня зареєстрував понад 1 тисячу летальних випадків.

При цьому в щонайменше 21 штаті, де проживає понад половина населення країни, місцева влада заборонила роботу «не критично важливих бізнесів» і закликає громадян залишатися вдома.

27 березня Трамп підписав закон про безпрецедентні заходи щодо порятунку американської економіки від наслідків кризи, пов’язаної з пандемією коронавірусу. Це сталося після того, як перед тим Палата представників схвалила цей пакет на суму 2,2 трильйона доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus