USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Трамп заперечує, що сказав щось «не те» по телефону, ймовірно Зеленському

21 Вересня 2019 18:35
Президент США Дональд Трамп заперечує, що пропонував керівнику іноземної держави, ймовірно президенту Володимиру Зеленському, щось таке, на що міг поскаржитись співробітник розвідки.​

Звинувачення Трампа призвело до конфронтації між Конгресом, у якому демократи вимагають оприлюднити скаргу, й адміністрацією президента, яка заборонила показувати її законодавцям, пише Українська правда.

Трамп весь день, у п’ятницю 20 вересня, заперечував обвинувачення у свій бік.

Так, у своєму Твіттері президент запевнив своїх читачів, що у нього була «ідеальна» розмова. При цьому Трамп не сказав, з ким говорив і про що.
На питання журналістів про інформатора Трамп відповів, що це «таємний інформатор», але відразу ж зазначив, що не знає, хто це міг бути.

Про свою розмову, в якій, згідно зі скаргою «інформатора», він сказав щось не те, Трамп відгукнувся як про «цілком адекватну».

Крім того, 19 вересня Трамп написав у Твіттері: «Хіба можна повірити, ніби я сказав щось невідповідне іноземному лідеру у розмові, яку могли слухати багато сторонніх. Я завжди дію належним чином і лише на користь США!».

Водночас, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 20 вересня заявив «Громадському», що Трамп не тиснув на Зеленського під час телефонної розмови.

За його словами, Україну намагаються втягнути в протистояння між республіканцями і демократами в США.

«Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця розмова була довгою, була дружня, і вона торкалася багатьох питань, іноді на які треба було мати доволі серйозні відповіді», - зазначив Пристайко.

Раніше комітет з питань розвідки Палати представників США заслухав генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона з приводу скарги співробітника його відомства після розмови президента Дональда Трампа нібито з українським колегою Володимиром Зеленським.

Слухання відбувались у закритому режимі. Представники комітету впродовж трьох годин ставили запитання Аткінсону, проте він ухилявся від відповідей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus