USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дональда Трампа оштрафували на $2 млн

8 Листопада 2019 09:58
Суддя Верховного суду Нью-Йорка 7 листопада оштрафував президента США Дональда Трампа на 2 мільйони доларів за неправомірне використання свого благодійного фонду з метою просування власних політичних і ділових інтересів.

Суддею Саліанн Скарпуллою Трампові присуджено відшкодувати збиток групі некомерційних організацій, щоб врегулювати цивільний позов від генпрокурора Нью-Йорка, демократки Летиції Джеймс, повідомляє Радіо Свобода.

Позов був поданий проти Фонду Трампа в червні 2018 року за звинуваченням в «постійній незаконній поведінці» і неналежній координації між благодійністю та передвиборчою діяльністю Трампа в перебігу кампанії 2016 року.

У рішенні суду йдеться, що Трамп у порушення законодавства дозволив своєму передвиборчому штабу співпрацювати з благодійною організацією зі збору коштів для організацій ветеранів напередодні зустрічі республіканців у Айові в 2016 році. Суддя вважає, що захід скликали «для подальшої політичної кампанії містера Трампа».

Трамп погодився припинити свою благодійну діяльність в грудні, але прокурорський позов не був відкликаний.

У жовтні юристи Трампа і генеральна прокуратура досягли домовленостей про розпуск благодійного фонду і розподіл коштів, що залишилися (близько 1,7 мільйона доларів), серед інших некомерційних організацій. В рамках цих угод Трамп визнав, що особисто використовував рахунки фонду не за призначенням. Він погодився з офісом генерального прокурора, що суддя має вирішити, який штраф йому слід заплатити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Листопада 2019 10:43
ось це явна демократія, а у нас бардак, організований олігархами, під вивіскою "демократія"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus