USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тримала в рабстві трьох чоловіків? Волинську фермерку досі судять

8 Червня 2023 21:38
Троє чоловіків у рабстві в однієї жінки. Ця історія з Волині прогриміла на всю Україну кілька років тому. Жінку звинуватили в тому, що вона силоміць утримувала трьох людей на своїй фермі та примушувала працювати їх біля худоби.

Сама жінка понад рік у суді доводить свою невинуватість. Мовляв, чоловіки перебували в неї на господарстві добровільно і за виконану роботу отримували платню, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Бувало, сидимо чи корови доїмо, а вона підійде, скаже: «Ти вже напився». І з ноги дала в морду», – говорить Василь Ярмолюк, один із трьох чоловіків, яких нібито тримала в трудовому рабстві на своїй фермі волинянка Ніна Заболотських.

Чоловіки у своїх свідченнях нарікали: била, знущалася, селила в нелюдських умовах, не платила, лякала зятем, а ще примушувала працювати на свята.

Ніна Заболотських такі обвинувачення заперечує. Переконана, що її спеціально оббрехали, бо комусь у селі дуже заважає її худоба, якої в неї чимале поголівʼя.

На думку її односельчанки, найбільше в цій історії постраждала сама фермерка.

«Дуже багато худоби пропало по їхній вині... На сьогодні знайти працівника в сільське господарство дуже важко», – говорить сусідка фермерки Людмила.

Вона додає: коли працівники Ніни Заболотських випасали худобу, то зламали хребти двом коровам.

Своєю чергою, прокурор цікавиться в зятя обвинуваченої, в яких умовах жили працівники.

«Як зайти, то в веранді ліжко було. Розкладушка була і вони в хаті проживали. Було два ліжка. Там двоє людей жило», – каже Дмитро Зозуля.
Обвинувачена переконує: чоловіків насильно не утримувала. Вони були вільні в пересуванні, ходили самі до магазину чи на точку за алкоголем, яким зловживали. Жінка каже: коли перебирали зі спиртним, то не працювали.

Ніна Заболотських запевняє, що чоловікам не погрожувала і не била їх.

За її словами, взяла на роботу двох чоловіків, бо свого часу знала їхніх рідних. Третій чоловік, який фігурує у справі, сам знайшов її, напросився на роботу та віддав на збереження свій паспорт.

На думку Ніни Заболотських, чоловіки звинуватили її в такому злочині, аби не відробляти завданої шкоди у вигляді травмованих тварин і зламаного паркану.

Останнє слово в цій історії буде за судом, який незабаром має винести вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus