USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

«Це рейдерство»: на Старовижівщині вимагають анулювати дозвіл на користування надрами в межах археологічної пам’ятки

18 Січня 2024 21:15
Державна служба геології та надр України проігнорувала вимогу Старовижівської селищної ради та все ж таки провела аукціон з надання спеціального дозволу на користування надрами в межах археологічної пам’ятки Семенова Гора.

Про це повідомили в Старовижівській громаді.

«Варто зазначити, шо разом надрами фактично було «продано» майже 160 га лісу. Чому мовчить ДСГП «Ліси України»?! Що, вже відмінено програму Президента України «Зелена країна», яка передбачає висадження мільярда дерев за три роки і збільшення площі лісів?!» – обурюються в громаді.

Внісши зміни до Кодексу України про надра у грудні 2022 року, Верховна Рада України дозволила здійснювати продаж права користування надрами без погодження з громадами.

Читати ще: На 20 років: продають спецдозволи на користування волинськими родовищами

Через це урочище Семенова Гора – об’єкт культурної спадщини, туристичний магніт Старовижівщини, де відпочивало не одне покоління, фактично хочуть знищити.

Старовижівська селищна рада прагне завадити цим рейдерським планам і вже скерувала до прокуратури пакет документів, щоб у
судовому порядку відмінити результати торгів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коля Показати IP 18 Січня 2024 22:00
Бабло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus