USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Велосипедом до школи». Учні та вчителі Луцької громади долучаються до національного челенджу

1 Травня 2024 14:29
Школярів та освітян Луцької міської територіальної громади запрошують до участі в челенджі «Велосипедний травень-2024». Він стартує 1 травня серед загальноосвітніх навчальних закладів України та триватиме до 31 травня.

Акція відбувається в рамках всеукраїнської кампанії «Велосипедом до школи».

Проєкт покликаний популяризувати велорух і велосипед як транспортний засіб, заохотити дітей і дорослих до здорового та активного способу життя.

Серед луцьких шкіл до челенджу доєднався, зокрема, ліцей №2. Як інформують у навчальному закладі, з 1 до 31 травня щодня буде зафіксовано та підраховано кількість велосипедів біля школи в першу та другу зміни. Задля комфорту на території школи було встановлено дві додаткові секції для паркування.
Як вказано на сайті НУШ, за результатами акції визначать переможців у трьох номінаціях: «Найвелосипедніша школа», «Веломентор/ка року», «Велоблогер року».

Школи, які хочуть узяти участь у «Велосипедному травні», мають самостійно обрати свого веломіністра з-поміж учнів або педагогів. Веломіністр координуватиме участь закладу освіти та щодня (протягом травня) рахуватиме кількість велосипедів біля школи.

А веломентора чи веломенторку року оберуть серед тих, хто навчатиме учнів теорії та практиці безпеки руху на велосипеді. Для веломенторів розробили навчально-методичні матеріали, які доступні на платформі «Велосипедом до школи».

Наприкінці травня учасники челенджу серед веломенторів мають заповнити фінальну анкету й розповісти про свої уроки.

Переможця серед велоблогерів, які розповідатимуть про свою участь у челенджі в соцмережах, визначать за допомогою програми-рандомайзера (серед тих, хто виконає всі умови).

Оголошення й нагородження учасників і учасниць цінними призами відбудеться у Всесвітній день без авто (22 вересня 2024 року), під час Європейського тижня мобільності.

Нагадаємо, школи Луцької громади в п’ятницю перед Великоднем, 3 травня, та другого дня Пасхи, 6 травня, проводитимуть заняття дистанційно.

У цілому учні Луцької громади вчитимуться до 31 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 1 Травня 2024 16:18
Ще б провели челендж - "Побудуй в Луцьку велодоріжки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus