USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Це спрямована на заробіток кампанія», – Луцький міський голова про ремонт ліфтів

7 Вересня 2021 09:29
Директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як під час оперативної наради в Луцькій міській раді розповіла, що наразі в багатоповерхових будинках міста не працюють 32 ліфти.

На це міський голова Луцька Ігор Поліщук зазначив, що ремонт ліфтів – одна з найчастіших причин для нарікань мешканців і вони вкрай незадоволені роботою підприємств, які здійснюють ремонтні роботи.

«Необхідно розібратися, як взагалі працює вся ця система, тому що в нас є якась монополія експертів. До мене люди звертаються з багатьох будинків. Останнє звернення – з Дружби народів, 11. Три роки тому люди ремонтували ліфт, поміняли значну частину запчастин. Цього року знову приходить експерт і пише їм, що знову потрібно міняти всі запчастини, які вони міняли три роки тому. Це якась спрямована кампанія на заробіток коштів на міському бюджеті і на людях, які скидаються на ці ліфти. А є люди, яким дуже важко виділити суми, необхідні для цього ремонту, бо є і пенсіонери, і люди в скрутних життєвих обставинах, і різні соціальні категорії», – сказав мер.

Як наголосив, потрібно розібратися в ситуації і зняти монополію так званих експертів, а за необхідності – звертатися в правоохоронні органи.

«З тими підприємствами, які здійснюють ремонт ліфтів у нашому місті, провести роботу. Якщо вони не встигають зробити ремонти, то нехай не набирають стільки роботи. Ліфт має бути зроблений у найкоротший строк – за тиждень. А люди чекають місяцями, тому що вони понабирали роботи по місту, а в них працюють 10 осіб», – звернувся він до директора департаменту ЖКГ.

Підкреслив, що багато осіб з інвалідністю страждає через зупинку ліфтів, адже це єдина можливість для них дістатися на вулицю.

Нагадаємо, голови ОСББ скаржаться на ТзОВ «Укрвертикаль», яке виграло тендери на капітальний ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках. Попри те, що відкриті торги були завершені ще в червні, досі переважну більшість ліфтів не здали в експлуатацію.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 7 Вересня 2021 10:09
Дуже правильна позиція. Одним махом ліквідувати ту ліфтову вертикаль і раз та назавжди покінчити із створенням штучних проблем для мешканців.
Народна прокуратура до Лучанин Показати IP 7 Вересня 2021 10:29
Згоден. Спочатку вони виставляють фантастичну суму за обстеження і проект ремонту, а потім за сам ремонт, часто включаючи до кошторису абсолютно не потрібні елементи. При цьому створюють ажіотаж, вносячи приписи про негайну зупинку ліфтів і розтягуючи ремонтні роботи на кілька місяців
В . Показати IP 7 Вересня 2021 12:13
Посадить пару человек послушать телефоны всех заинтересованных в этом ремонте.сделать выводы.розорить фирму по ремонту.всехчиновников и хазяевов присадить на пару лет.и бедет всё гут
Народна прокуратура до В . Показати IP 7 Вересня 2021 12:36
Ви відстали від життя. Керівники держави вимагають від правоохоронців до бізнесу і близько не підходити, бо він годує Україну
В. Показати IP 7 Вересня 2021 15:30
Выкачивание денег с нищих людей вы называете бизнесом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus