USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Центр реабілітації «Пролісок» у Луцьку працюватиме 5 годин на день та харчуватиме вихованців

8 Вересня 2021 15:29
Державний центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок», що у Луцьку, з 13 вересня переходить на 5-годинний режим роботи та відновлює харчування для діток. Окрім того, повноцінно працюватиме і стаціонарна група.

Про це повідомила депутатка Луцької райради Ольга Максимяк.

«Нагадаю, що ще навесні до мене звернулися батьки, діти яких відвідують Центр «Пролісок». Заклад напряму підпорядковується Міністерству соціальної політики. Тоді головна проблема була у тому, що термін перебування дітей у Центрі був обмежений лише двома годинами. Після мого депутатського запиту, який одноголосно підтримали на сесії райради, через деякий час термін перебування дітей з 2 годин збільшили до 4.

На початку серпня у Центрі реабілітації для дітей з інвалідністю разом з активними батьками, яких об’єднав Ресурсний центр "Кольорова капустинка«, ми організували зустріч з керівництвом та працівниками Центру, депутатами Луцької міської, районної ради та Волиньоблради, членкинями депутатських груп «Рівні можливості» у Луцькраді та Волиньоблраді.

Деякі факти, які ми тоді почули від мам та тат діток, нас відверто шокували. До прикладу, що дітей з ДЦП у вбиральнях доводиться переодягати на матах, адже немає кушетки, що кілька років не працює роботизований тренажерний комплекс, що у такому спеціалізованому закладі лише один пандус....

Фактично три роки цей Центр без керівника, є лише виконувачка обов’язків директора.

Читати ще: Три роки без керівника: як працює центр реабілітації для дітей з інвалідністю в Луцьку

За результатами серпневої зустрічі, від депутатів Волинської облради та Луцької міської ради підготовлені звернення до Мінсоцполітики щодо ситуації з Центром реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок».

26 серпня на сесії Луцької міської ради це звернення вже було підтримане. Відповідний лист до урядового відомства також скеровано і від Волинської облради.

Також триває процес створення Громадської ради при центрі «Пролісок», куди увійдуть батьки, керівники громадських організацій та депутати.

Цей заклад украй необхідний. Лише у Луцьку близько 1000 діток з інвалідністю.

Звичайно, ще чимало питань, які потрібно вирішити. Приміром, введення до штату центру посад нянь, належне облаштування прибудинкової території, залучення фахівця до роботи на спеціальному обладнанні, яке у закладі простоює вже три (!) роки. До слова, про це мені розповіла мама маленького відвідувача Центру.

Але перший крок зроблено. І ми щиро віримо, що настане той день, коли про Центр «Пролісок» ми говоритимемо дійсно, як про зразковий приклад закладу реабілітації для дітей з інвалідністю», – зазначила депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 8 Вересня 2021 15:55
Потрібно щоб реабілітаційний центр працював з 8 до 18 години. Щоб батьки дітей з інвалідністю мали змогу ходити на роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus