USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Центр Луцька перетворили на центр русифікації

26 Червня 2012 12:12
Матчі, які транслюються в центрі Луцька на КІА Fan Fest, озвучуються російською мовою. Це, на думку фракції «Свободи» у міськраді, перетворило центр міста на центр русифікації.

Про це йшлося 26 червня під час сесії Луцької міської ради.

Голова фракції «Свобода» у міськраді Святослав Боруцький заявив, що трансляція матчів на луцькій фан-зоні ведеться російською. Це, на його думку, дискримінує українців. «Лучани змушені слухати трансляції російською», - заявив депутат.

«Це – абсурд», - продовжив Боруцький. Особливо негативний вплив, як вважає обранець громади, така трансляція справляє на молоде покоління, якому нав’язують російську мову.

«Центр Луцька перетворили на центр русифікації», - резюмував Святослав Боруцький.

У відповідь на заяви «свободівця» Луцький міський голова Микола Романюк для початку подякував голові фракції «Батьківщини» Юрію Корольчуку, який пролобіював проведення КІА Fan Fest-у у Луцьку. «Тільки у чотирьох містах відбувається таке свято», - сказав мер.

Він продовжив, що під час підготовки до фан-фестивалю він не надав значення мові трансляції матчів. «Ми навіть не думали, що матчі будуть російською», - сказав Романюк.

Міський голова переконує, що вже цікавився в організаторів фестивалю, чому матчі не коментуються українською. Ті, своєю чергою, надали вичерпну відповідь. Мовляв, телеканал «Футбол» - офіційний транслятор матчів «Євро-2012». У фан-фесту є угода із телеканалом, тобто інших каналів вони транслювати не мають права. А впливати на мовну політику телебачення – тим паче.

Депутат Юрій Корольчук підтримав мера, і закликав Боруцького, аби той детальніше розбирався у темах, перш ніж їх зачіпати. «Аналогове телебачення там показувати – нереально», - сказав Корольчук.

Схоже, заява Боруцького зачепила Корольчука, тому останній поцікавився: «А що ви зробили для лучан, крім своїх політичних тараторень?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Миша. Показати IP 26 Червня 2012 12:40
Боруцкий как всегда пан-выскочка и ветряная мельница.Не порти людям праздник своей желчью!
ШС Показати IP 26 Червня 2012 13:20
Є підозра,що в цього Боруцького в центрі є кафе в якому поменшило клієнтів, після створення фан фесту.
Sergey до ШС Показати IP 26 Червня 2012 22:54
+1
Українець Показати IP 26 Червня 2012 13:42
Вже обридло, по ТВ постійно ті к...пи!потрібно викорінювати той к...пизм з ефірів!!!!!!
не українець до Українець Показати IP 26 Червня 2012 23:43
http://www.youtube.com/watch?v=PE7fFCyVR18&feature=related подивись, може щось зрозумієш, а то і помреш дурним.
масай Показати IP 26 Червня 2012 13:53
в нього штанів нормальних немає...
55ку Показати IP 26 Червня 2012 15:17
Хіба він не правий? Якого х..ра на російській в центрі Волині? Це ж тупо! Закон про рос.мову вступає в силу добровільно-примусово! Євро в Росії проходить чи що?
Так до 55ку Показати IP 26 Червня 2012 23:41
Зараз у Луцьку створено кацапурятник.
Fan-fan Показати IP 26 Червня 2012 15:24
Вы вначале в суть вопроса вникните, а потом "базар" разводите! Правами ТВ-трансляции матчей Евро 2012 обладает ТВ канал "Футбол" принадлежащий ТРК Украина. Они пригласили комментаторов с НТВ Розанова и Уткина - вот и имеем русский коммент! Что еще не понятно? Где смотреть и с каким переводом??? Все претензии к ТРК Украина!!! И нечего ерунду городить, если не знаете сути вопроса! А депутаты тоже ничего не знают, а заимели повод для бла-бла-бла!!! :)
Макар Показати IP 26 Червня 2012 16:41
Тут взагалі дуже цікава ситуація.Нікого не дивує,чому прімою трансляцією футбольних иатчів займахється платний,приватний донецький канал ,а не загальнодержавний безкоштовний УТ-1?!Адже єврочемпіонат 2012 готувався в Україні за кошти бюджету(наші податки).ТРК Україна нехай би транслбвав чемпіонат Росіі по катаніям на русской тройкє,з коментарями Розанова і Уткіна.Одним словом -окупанти!Не має значення,чи то з допомогою кінофільмів,естрадних шоу чи то футболу.Сказано правильно,це русифікація підростаючого покоління україномовної частини населення і нехай щирий комсомолець Романюк не клеїть дурня.
:) до Макар Показати IP 26 Червня 2012 18:06
На дурня, швидше за все, ви схожі! :)))
фан до Макар Показати IP 27 Червня 2012 23:32
Ти мкар мабуть живеш в комунізмі. Чому це Євро має транслювати УТ-1??? анал Україна - КУПИВ право на трансляцію матчів Євро. І їхнє право вибирати коментаторів, яким теж платять гроші. Якщо ти дивишся футбол і хоч трошки розбираєшся, то знаєш, що ці коментатори з НТВ трошки-звсім трошки, але краще коментують перебіг матчу чим наші вітчизняні фахівці. Так, що не пхайте сюжи політику, де просто бізнес. І повір цікавіше дивитися матчі по ТРК Україна чим по УТ-1
Александр Показати IP 26 Червня 2012 16:50
Как что он сделал? "Ходами" водит стадо, позитивно влияя на молодое поколение...
Гнидава Показати IP 26 Червня 2012 17:00
Тоті донецькі вже задолбали тупі як поліна
Андрій Показати IP 26 Червня 2012 17:10
Ви уявіть собі картину. Ідете по Любліну і на офіційній фан зоні російськомовний коментатор.Це вже не футбол це політика.
Александр до Андрій Показати IP 26 Червня 2012 20:48
А кто мешал поставить палатку "Свободы", привезти автобус с громкоговорителями, подключиться к украинскому радио/телевидению, объявить это фан-зоной "вiльной вiд москалiв" и наслаждаться Евро 2012? Уверен, молодежь пошла бы косяком за такими радетелями "за мову"!
Макар до Александр Показати IP 27 Червня 2012 10:30
Ми.шановний, живемо в Україні, в україномрвному місті Луцьк,а не в мацковскай КАлуге,і якщо,вже лише "Свобода"має відстоювати тут наше право на українську трансляцію українського чемпіонату,то мабуть приходть край і комусь скоро буде боляче.Вчи українську кацапе!
+1 до Макар Показати IP 27 Червня 2012 20:43
підтримую
Адександр до +1 Показати IP 28 Червня 2012 10:15
"Край" к тебе приходит уже более двадцати лет. Как накроет тебя волна "края", так попи...шь ты тут в интенете и залезешь в схрон обратно: ни пользы от тебя, ни вреда, как и от твоих собратьев, ни хрена вы делать не можете для людей ибо человек для тебя определяется только по принципу " мовы", и желчью ты исходишь от своей импотентности. Так что "гоняй телят" дальше, Макар, "ходою" стада водить - твое единственное занятие, помимо интернета.
Пилип Показати IP 26 Червня 2012 19:03
Це точно, в фанзоні конкретно різали слух російськомовні коментарі. Оразу негатив на Kia з'явився. Реально коментування мало бути україномовне і не треба шукати виправдань!
Коментатор Показати IP 26 Червня 2012 19:51
Ух как же эти нацики уже достали со своею "рыдною мовою"!!! У них раздвоение личности какое-то, чего-то не хватает, что-то кажется, не так и не эдак. Торможение полное! Поверьте, в мире есть вещи намного интереснее вашей политики,вашей "дискриминации". Расширьте эти рамки, что-то почитайте (толковое). Хватит быть серой массой!А украинские коментаторы - бестолковые, бездарные, в футболе - ноль! Пусть Уткин, Розанов комментируют. Они толк в футболе знают!
Петро до Коментатор Показати IP 27 Червня 2012 11:43
Якщо рідна мова не твоя, а наша - тоді тобі дорога у Росію або донеччані вже заходять на Волинські новини! Якщо ти обзиваєш коментаторів лише із-за того, що коментують по українські в Україні - тоді тобі офіційно промили мозок, тепер ти русифікований тою ж політикою, яка тобі не цікава. Ти та сама сіра маса, яка отримує команди від ПР навіть уже підсвідомо, тупо захищає русмов без підґрунтя, але через образи та ненависть до українського, яку тобі впресувала ПР своєю пропагандою! Ти моральний труп і вже ніколи не зрозумієш, що державна мова – це мова держави і вона має бути одна. Говори собі хоч на китайській, але конституція, ЗМІ, документація і т.д. має бути на одній мові.
OrestN Показати IP 26 Червня 2012 22:27
Боруцький -молодець! Хоть один є хто відстоює інтереси українців, бо оті москальські коментатори, зайди-холуї вже задовбали...
кирило Показати IP 27 Червня 2012 09:43
Свободівці крикуни і не більше. Зупинили б краще незаконне будівництво в старому місті. Революціонери вс..ні. Їхня діяльність - щоб таке зробити аби нічого не робити?
Олександр Некрот Показати IP 27 Червня 2012 11:18
Удома в себе кожен може вимкнути звук і коментувати собі під ніс якою завгодно мовою. А до фан-зони офіційних партнерів Євро-2012 - зась. Усе інше - теревенелогія (це я руске слово "болтология" переклав мовою калиновою).
Лучанка Показати IP 27 Червня 2012 11:25
Люди, ви навпаки повинні підтримувати українську мову. Політика це, чи не політика, а дискримінація в певній мірі є. Луцьк є одним з небагатьох міст, де більшість населення спілкується виключно українською, тому дуже дивно, чому російська мова звучить в центрі міста.
луцький Показати IP 27 Червня 2012 13:08
Корольчук молодець, що організував таку фан-зону. А те що українські канали транслюються не на державній мові, то мінус "державі", якої у нас немає, одна назва. В країні з поголовно бідним населенням кількість міліардерів зросла після кризи... Далеко не всі задекларовані міліони зароблено чесно. Хабарництво, бюрократія,ментовське свавілля та безкарність - це проблема, а не мовне питання.
Петро Показати IP 27 Червня 2012 14:00
Особисто я навчався в російскій школі,добре знаю російску,але вважаю що не повинна лунати недержавна мова в центрі міста.Сумно дивитись на памятник нашоі поетеси Лесі Украінки в оточенні яскравих комерційних палаток.З боку влади таке розміщення-неповага до лучан.Місце для такоі фанзони-в районі стадіону-і транспортна доступність, не гірша.Для КІА це супервигідний комерційний проект, а не благодійність,тому і вибрали майдан.Так що Корольчук за таку рекламу бренда КІА мав би в бюджет трішки заплатити.
Андрій Показати IP 27 Червня 2012 14:23
А у Львові теж російською коментують?
))) Показати IP 27 Червня 2012 14:23
Какой кошмар. Господа, претензия, озвученная не по адресу, звучит по-идиотски. впрочем, партейцы-дупутаты в своем убогом репертуаре.
лучанка Показати IP 27 Червня 2012 15:15
Цим москалям хоч в очі плюй-то скажуть,що роса Божа.
))) до лучанка Показати IP 27 Червня 2012 18:54
москалям-атеистам плевать в глаза бесполезно. даже и не пробуйте.
Сажнєв Показати IP 27 Червня 2012 15:42
Яка різниця головне що є фан зона ))) до того ж всі прекрасно розуміють російську мову ))) так що не бачу проблеми і всі хто там були також цієї проблеми не замітили так що даремно свобода старається...
Чуйна Показати IP 27 Червня 2012 19:50
Люди мої милі, в Луцьку вже завалився один будинок, економіка міста вже давно розвалена, дороги тільки в центрі зроблено... Загалом, проблем-проблем-проблем!! Займіться нарешті реальними справами, а то від популізму українська мова вже вкрилася товстючим шаром плісняви та іржі!!! А віддирати їх - звичайним волинянам, непопулістам, недепутатам, коли вони їдуть на Східну Україну в справах або до родичів, і там люди приємно дивуються, коли ти на них не кидаєшся з гранатою,бо ти - західняк,і навіть переходять у спілкуванні на українську)). Головне у її захисті - не пустопорожні ксенофобські лозунги тут, на Заході, а спілкування нею там, на Сході)
123 Показати IP 27 Червня 2012 19:53
Мені не потрібен футбол, я не хочу дивитися і слухати крики диких москалів у Луцьку. Фан-зона? В зону: на стадіон, за місто, і т. п. Чому я (як і сотні лучан) повинна мати незручності протягом двох тижнів?! Мене хтось питався, чи хочу я ту фан-зону на Театральній площі? Ні. То спитайтеся. Не хочу. Крик, гвалт, не пройти, неможливо працювати - в робочий час скло у шибах вилітає. Власне, було за часів попередніх мерів прийнято рішення ЛМР про те, що усі масові розважальні заходи будуть проводитися біля парку - але не на площі. Та й Петрівський піст зараз, а тут - біля Собору гульки і крики, музон на всі децибели... Соромно за таку владу. Ганьба.
Александр до 123 Показати IP 28 Червня 2012 10:05
схрон в лесу для тебя- лучшее место для проживания: никаких "незручностей"
Хатуль Мадан Показати IP 27 Червня 2012 21:32
кацапізм - феномен глобальний. кацап, як колорадський жук: де вилупився, там родіна. і всє далжни гаваріть парускі!
фан Показати IP 27 Червня 2012 22:55
Половина коментарів - свободівців в яких почалася передвиборна кампанія. Люди ви повинні радіти, що в Луцьку є фан-зона, а в Україні ЄВРО. Я не знайомий з Корольчуком, але йому РЕСПЕКТ. Домовитися і зробити за свої гроші фан-зону (для лучан), а ви приплітаєте сюжи політику - це ганьба. Для свободи і лідера-боруцького (спеціально пишу з маленької букви) - що ви зробили для Луцька крім того, що регулярно нам співаєте гімн України і кладете дешеві квіти до памятників??? Не можете нічого зробити, то сидіть і тихенько бухайте в схроні і не мішайте іншим робити добрі справи, хай і для піару.
Александр Показати IP 28 Червня 2012 12:26
И жре кацап-колорадський жук ту хохляцьку картоплю, а хохол сидыть, "дывиться на небо та думку гадае", якою ж мовою до нього звертатыся, щоб не жрав. Подумав-подумав, та й в схрон зализ: "Та скилькы там тиейи картопли, нэхай жре, нэхай йому повылазэ, в мене грыбочки, чорныця, травка...якось скотинка ж есы травку и йий достатньо..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus