USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цілюща мінеральна вода і добудова басейну. Які перспективи розвитку санаторію «Лісова пісня»

14 Лютого 2021 18:56
Санаторію «Лісова пісня», який розташований у Шацькому районі, цього року виповниться 50. За останні роки тут провели низку оновлень і поліпшень. Однак розвиватися є куди, зокрема, мріють в оздоровниці про будівництво басейну, яке розпочали ще 30 років тому.

Звіт керівниці закладу Руслани Дибель заслухали депутати під час засідання майнової комісії.

З її слів, за останні три роки, які вона керує санаторієм, вдалося вже чимало зробити: реконструювали приміщення відділу маркетингу, оновили автобусну зупинку, відремонтували понад 30 номерів, почали ремонт їдальні, провели благоустрій території, на озері побудували новий місток, який став привабливою локацією для відпочивальників.

Крім того, торік вдалося знайти і розконсервувати свердловину мінеральної води. А Одеський інститут курортології підтвердив результати досліджень 1986 року про лікувальні властивості мінеральної води, яку можна було би випускати під брендом «Лісової пісні».

А ось у фінансовому плані минулий рік для санаторію був надзвичайно складним. У зв’язку з карантином, прибуток суттєво зменшився.

«У 2018 році ми заробили 3,856 мільйона гривень, в успішному для нас 2019 – майже 47 мільйонів, а в 2020 – 27,3 мільйона гривень. Відповідно, в 2018 році було 967 тисяч гривень прибутку, у 2019 – 2,5 мільйона, а в 2020-му – всього лише 177 тисяч гривень», – зазначила директорка санаторію.

З її слів, торік заклад постраждав через те, що регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій своїм рішенням фактично заборонила роботу санаторію з березня по серпень. При тому, в Шацькому районі в цей період фіксувалося найменше захворювань на COVID-19.

Найголовніше проблемне питання закладу – відсутність власного басейну. Будівництво споруди почалося понад 30 років тому. Торік об’єкт увійшов до переліку ДФРР, але кошти на нього не виділили. Цього року він в перелік вже не увійшов. Руслана Дибель наголошує, що басейн дуже важливий для оздоровниці, адже так вона буде привабливішою для тих, хто купує комерційні путівки.

«Чим більше будемо мати комерційних путівок, тим більше – прибутків. Але для цього потрібні інвестиції, щоби санаторій мав кращий вигляд. Наш колектив дуже старається і робить все можливе. Клієнти їдуть від нас із вдячністю, скарг не пишуть, але ми бачимо в перспективі цей санаторій іншим і кращим», – додала Руслана Дибель.

З її слів в закладі бачать і подальший розвиток санаторію в Згоранах, який віднедавна приєднали до «Лісової пісні», але він потребує значних капіталовкладень. Потрібно санаторію і далі продовжувати оновлення: треба відремонтувати ще інші номери, утеплити частину будівель.

Депутати, своєю чергою, висловили свою думку, як покращити роботу закладу. Зокрема, заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт порадив директорці планувати напрямки діяльності залежно від сезону. До прикладу, якщо комерційні путівки в основному купують влітку, то навесні, восени та взимку варто зосередитися на роботі реабілітаційних центрів. А радник голови обласної ради Михайло Імберовський та депутатка Оксана Філіпчук радять менеджменту санаторію активніше популяризувати оздоровницю в соціальних мережах.

Крім того, що депутати заслухали звіт директорки санаторію, вони ухвалили й кадрове рішення: контракт з Русланою Дибель підписаний до 11 лютого. Тож її рекомендували призначити тимчасово виконувачкою обов’язків директора. Згодом керівника санаторію обиратимуть на конкурсній основі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ірина Показати IP 14 Лютого 2021 20:13
Краще віддати в Міністерство Оборони, щоб хлопці нормально реабілітацію проходили.
Анонім до Ірина Показати IP 14 Лютого 2021 23:15
Військовий збір платиш? Ато багато розмовляєш.
Полішук Показати IP 15 Лютого 2021 15:00
А ше тре би було, з метою наповнення дохідної частини бюджету і покращення матеріально-технічної база санаторію "Лісова пісня", налагодити у промислових масштабах випічку пончиків під назвою "Лукаш" і "Мавка" і продавати їх тільки попарно ! Оскільки реалізація такої продукції збільшиться вдвоє, то, відповідно, за рахунок надходження коштів до бюджету від податків можна скоротити введення в експлуатацію плавального басейну не через п'ятдесят років, а через двадцять п'ять !
Клаус Показати IP 16 Лютого 2021 04:21
у наших можновладців мозги вже закипають, якби приватизувати цей ласий шматок!!! Оце достроять басейн і точно скомуниздять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus