USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ціни на бурштин падають. Українські копачі поїхали на заробітки

15 Серпня 2019 21:21
Середні світові легальні ціни на бурштин упродовж останніх років падають. Дані з низки сайтів, що продавали український бурштин, показують падіння в три рази, пишуть Тексти.

Це означає, що в Україні суттєво зменшився нелегальний видобуток, адже копати стало невигідно. «Нелегальні копачі бурштину поїхали на будівництва в Київ, там тепер заробити можна більше», – говорить еколог Петро Тєстов, який моніторить ситуацію у «бурштинових» регіонах.

Зауважимо, що на графіці вказано ціни в доларах за кілограм бурштину різного розміру – вони сильно варіюються: чим більше середня вага камінців, тим більше коштує кілограм.

Особливо цінні шматки, в яких усередині є, наприклад, комаха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Серпня 2019 21:28
Це вже підводять що ми то узаконили добування бурштину але він вде дешевий тому грошей не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus