USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Цього року Укрзалізниця планує електрифікувати напрямок Ковель-Ізов

28 Лютого 2020 12:23
«Укрзалізниця» планує в поточному році почати будівництво залізниці європейського стандарту з шириною колії 1435 міліметрів від Скниліва до Мостиської, що поблизу українсько-польського кордону. Крім того, у 2020 році заплановано почати електрифікацію напрямку Ковель-Ізов.

Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики «Укрзалізниці» Антон Саболевський, передає ЦТС.

За словами Саболевського, будівництво нової залізниці з колією євростандарту дозволить пасажиру сісти в поїзд у Львові і без пересадок дістатися до європейських країн. Інтерес до цього проєкту вже проявили польські і чеські залізничники.

Також представник УЗ нагадав про намір «Укрзалізниці» почати електрифікацію напрямку Ковель-Ізов: «Ми передбачили початок робіт в нашому фінансовому плані на 2020 рік. Якщо КМУ і МІУ підтримають таке рішення «Укрзалізниці», то в 2020 році почнемо роботи».

Крім того, він зазначив, що вже оголошено тендер на модернізацію напрямку Долинська-Миколаїв. В «Укрзалізниці» планують електрифікувати цю ділянку до 2023 року, а Миколаїв-Колосівка – до 2024 року.

Нагадаємо, що в кінці листопада минулого року Євген Кравцов, який очолював на той момент УЗ, заявив, що «Укрзалізниця» може за рік побудувати залізницю з євроколією від станції Скнилів до державного кордону. Це дозволить налагодити рух швидкісних поїздів між Львовом і Краковом, Прагою, Віднем.

В УЗ конкретизували, що в загальному комплексі робіт по проєкту необхідно буде укласти 69,8 км комбінованої колії 1435/1520 мм, побудувати 3,1 км колії 1435 мм, виконати на 58,2 км розширення майданчика землеполотна, провести комплексно-оздоровчий ремонт 9,5 км існуючої суміщеної колії і реконструкцію 8 станцій, виконати реконструкцію та модернізацію інфраструктури електропостачання, побудувати інфраструктуру вокзалу станції Скнилів колії 1435 мм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Владислав Гедульянов Показати IP 24 Грудня 2021 02:24
Мені найбільше цікаво, що буде з графіком руху потягів під час електрифікації Долинська - Миколаїв: яким маршрутом попрямує потяг 110/109 Львів - Херсон?! Я припускаю варіант, що непогано було б пустить його ч/з Колосівку - Вознесенськ - Южноукраїнськ - Помічну - Первомайськ - Балта - Слобідка (в об'їзд Котовська (Подольска)) - Вапнярка, а це його історичний маршрут, і курсував так ще з Радянських часів. В такому разі він повністю вкладається в 19 годин навіть з запасом. Якраз він так і повинен курсувать, оскільки це його історичний маршрут, і крім цього він користувався попитом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus