USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цьогоріч в Україні не запуститься 10 цукрових заводів. Яка ситуація з Гнідавським?

16 Серпня 2022 18:17
Цьогоріч в Україні не працюватиме 10 цукрових заводів, запуститься лише 22.

Про це заявив заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, передає Національна асоціація цукровиків України Укрцукор.

"Цьогоріч у нас дві проблеми – війна і ціна на енергоносії. В Європі газ коштує вже більше 2 тис. дол. Якби Гнідавський цукровий завод працював тільки на газу, то щодоби ми повинні віддати мінімум 400 т цукру тільки на газ, при тому, що завод буде виробляти 600-700 т за добу. А ще потрібно розрахуватись з господарствами-бурякоздавачами, платити заробітну плату людям, обслуговувати підприємство", – заявив Нікішин.

Якби на Гнідавському цукровому заводі не диверсифікували виробництво, то сезон можна було б і не розпочинати, зазначив він.

За його словами, ціна на комерційний газ є зависокою. Олександр Нікішин стверджує, що газу внутрішнього видобутку може не вистачити для того, аби люди не замерзли взимку. Ціна на комерційний газ, який пропонують підприємствам, є такою, що можна відразу не запускати завод, адже кожен кілограм виробленого на цьому газі цукру приносить лише збитки. Це і стало причиною того, що цьогоріч десяток заводів не працюватимуть.

«Однак ми не опускаємо руки і ставимо перед собою амбітні цілі. По-перше отримати від своїх підприємств-бурякоздавачів сировину та переробити її. А друге важливе завдання – це зберегти виробничий колектив, бо закриття заводу на один сезон потягне за собою і псування обладнання, а відповідно, і більш тяжкі наслідки для підприємства», – резюмував представник волинського цукрового заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Єлоу субмарін Показати IP 16 Серпня 2022 21:06
Догосподарювались, останній волинський пішов - як у "Beatles": Човен шкрябає по дну - набирає глибину !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus