USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цигарки переправляли з Білорусі до України: деталі затримання прикордонника на Волині

23 Травня 2018 15:38
Затримані начальник відділу інспекторів прикордонної служби ВПС «Піща» Луцького прикордонного загону ДІПС України разом з жителем Шацького району організували канал контрабанди, через який з Білорусі до України поза межами ВПС «Піща» переправляли сигарети. Відповідно до частини 3 статті 368 ККУ, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України підполковник юстиції Євген Давидов.

Нагадаємо, на Волині 22 травня перекрили канал контрабанди через кордон. Зазначається, що організували його начальник відділу інспекторів прикордонної служби ВПС «Піща» Луцького прикордонного загону ДІПС України разом із місцевим мешканцем. За 1200 доларів хабара вони мали залагодити питання із незаконним переміщенням через держкордон України 120 ящиків тютюнових виробів, а це – 60 тис. пачок цигарок.

З його слів, за повідомленням Управління СБУ у Волинській області та внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби 23 квітня 2018 року було зареєстроване кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 ККУ (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою). Після цього розпочалися негласні слідчо-розшукові дії, відповідно до яких були надані доручення оперативним підрозділам, зокрема внутрішній безпеці Держприкордонслужби та Управління СБУ у Волинській області. Євген Давидов повідомив, що дозволи на проведення негласних слідчих дій були надані Апеляційним судом Волинської області.

«Прикордонник та цивільна особа діяли спільно – вони відшукували осіб, які б погодилися на протиправну діяльність, тобто переміщення тютюнових виробів через державний кордон і за це їм сплачували грошові кошти. В рамках проведення контролю за злочином, протягом травня було задокументовано 3 епізоди щодо переміщення тютюнових виробів поза відділом прикордонної служби «Піща», тобто сигарети переміщувалися з території Білорусі на територію України – за це прикордонник мав отримати 10 доларів за 1 ящик сигарет. Всього в рамках контролю за злочином було переміщено 60 ящиків сигарет, за що посадовою особою та його спільником – жителем Жацького району, було отримано 1200 доларів США», - зазначив військовий прокурор.
Щодо того, яким чином переміщувалися сигарети через кордон, Євген Давидов відповісти не зміг, оскільки слідчо-розшукові дії були негласними.

Також підполковник юстиції проінформував, що сьогодні військова прокуратура разом зі слідством СБУ звернеться до Луцького міськрайонного суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно прикордонника та його спільника. Окрім того, буде подано клопотання про відсторонення прикордонника від займаної посади.

Наразі по кримінальному провадженню тривають слідчо-розшукові дії. Відповідно до частини 3 статті 368 КК України, обвинувачених можуть позбавити волі на строк від 5 до 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus