USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Туреччина подарує Литві «Байрактар» для ЗСУ, на який всією країною збирали кошти

2 Червня 2022 23:42
Туреччина вирішила подарувати Литві безпілотник «Байрактар» для передачі українським військовим, на який литовці всією країною зібрали 5 млн євро.

Як пише Європейська правда, про це оголосили координатор кампанії, ведучий Андрюс Тапінас та міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас.

«Це неймовірно, але Туреччина щойно погодилася безоплатно передати «Байрактар», на який литовці збирали гроші. Це просто неймовірно! На зібрані кошти ми придбаємо необхідні боєприпаси, а решта суми також піде на підтримку України», – повідомив Анушаускас.

«Турків настільки вразило прагнення литовського народу допомогти Україні, ... що Туреччина вирішила подарувати бойовий дрон Bayraktar TB2 з усією оптикою і необхідним обладнанням. Тепер у нас є «Байрактар», є обладнання для нього і все ще є 4,4 млн євро. Дякуємо за лідерство міністру оборони Арвидасу Анушаускасу і його заступнику Віліусу Семешка за успішні перемовини, і звісно дякуємо Туреччині за такий чудовий подарунок у відповідь на невелику ініціативу телеканалу у невеликій країні», – написав у своєму Facebook Тапінас.

За його словами, також турецька сторона пообіцяла максимально швидко підготувати дрон до передачі – орієнтовно протягом трьох тижнів, і прикрасити його кольорами прапорів Литви та України.

Андрюс Тапінас деталізував, що 1,5 млн євро із зібраної суми перерахують Міноборони Литви для того, щоб профінансувати боєприпаси для дрона, а ще 4,4 млн спрямують на іншу допомогу Україні. «Оскільки все це – ваші гроші, ми напевно проведемо опитування і вирішимо разом», – додав він.

Нові деталі мають повідомити наступного ранку на спеціальному брифінгу Міноборони.

Нагадаємо, литовці за три доби зібрали 5 мільйонів євро на купівлю безпілотника Bayraktar TB2 для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 3 Червня 2022 09:05
Ціна Байрактара зі всією комплектацією 69млн євро. А чи не вважають за необхідне потрусити всіх наших корупціонерів які по 10-20-30 років на посадах та закупити на вилучені кошти необхідну кількість дронів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus