USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Тисячі різноманітних сортів: на Волині розпочався фестиваль тюльпанів

20 Квітня 2024 20:45
У селі Линівка, що за 35 кілометрів від Луцька, 19 квітня стартував сьомий щорічний фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія». Площа тюльпанового поля – орієнтовно чотири гектари.

Про це Суспільному розповіла організаторка заходу Тетяна Пашковська. З її слів, цьогоріч розквітли сотні тисяч різноманітних тюльпанів.

Скільки точно сортів представлено на фестивалі, організаторка не уточнила, та зазначила, що щороку в колекцію додають 30-50 новинок.
«Цьогоріч у нас з новинок дуже гарні два лілейні сорти тюльпанів – червоний і білий. Дуже красивий «Тріумф манго чарм». Має персиковий колір, такий ніжний. Дуже люблять дівчата у таких фотографуватися. Також є фаворити – півонієвидні тюльпани: вони високі, мають велику квіточку», – сказала організаторка.
54-річний військовослужбовець Віктор Шоломіцький приїхав на фестиваль квітів із Ковеля. Після поранення чоловік перебуває на реабілітації. З його слів, сюди варто приїхати, щоб відчути красу життя.
«Ця краса дає не тільки сили, вона дає стимул для життя, особливо тим хлопцям, які звідти приїжджають. Їх потрібно сюди привозити, щоб вони відчули цю різницю після того, що вони там бачать», – сказав чоловік.
Читати ще: Сім волинських проектів щодо захисту довкілля отримають фінансування від ЄС

Цьогоріч квіти добре перезимували, і тюльпанове поле відкрили для гостей на два тижні раніше, ніж зазвичай, зазначив організатор фестивалю Олександр Подзізей.
«Початок квітня, тепло і вологи достатньо тюльпанам. Вся рослинність дуже швидко пішла в ріст, тому ми не чекали. Зазвичай проводимо фестиваль 1-5 травня, деколи навіть було 30 травня», – пригадав він.
Відвідувачка фестивалю квітів Оксана Боркун розповіла, що приїхала оглянути тисячі сортів тюльпанів із подругами.
«Я з Ірпеня, Люба з Ужгорода, в нас 40 дівчат збираються. Руслан Теліпський, луцький волонтер, і рух «Меценати для солдата» організували нам зустріч. З перших кроків заворожує, такі фантастичні квіти», – сказала жінка.
На тюльпановому полі можна відволіктися від проблем, відчути весну, розповів волинянин Петро Додюк, який приїхав на фестиваль із сім’єю.
«Ми місцеві, з Волинської області, Володимирський район. Приїжджаємо сюди не вперше. Це вже четвертий рік», – зазначив чоловік.

Зі слів організатора Олександра Подзізея, відвідування фестивалю є платним, але для військовослужбовців і членів їхніх родин, дітей дошкільного віку і людей з інвалідністю вхід безплатний.
Фестиваль «Волинська Голландія» триватиме до 5 травня. Після відцвітання тюльпанів улітку їх викопають і восени знову посадять у ґрунт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus