USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Титулований український боксер переходить у збірну Азербайджану

24 Грудня 2009 14:22
21-річний хмельницький боксер Дмитро Смагула, який довгий час захищав кольори збірної України, у наступному році виступатиме під прапором Азербайджану.
За словами боксера, там йому запропонували хороші умови для тренувань. Крім того, Дмитро Смагула сподівається потрапити на Олімпійські ігри 2012.
«На жаль, у Хмельницькому, де я тренуюся вже 12 років, несприятливі умови для тренувань. Невеликий  зал, душові кабінки в жахливому стані. А в Азербайджані, куди мене запросили, все інакше. Сучасний палац спорту, у якому тренуються представники 24-х видів спорту, басейн, сауна, тренажери, велика кількість спаринг-партнерів. Крім того, азербайджанці запропонували і хороші фінансові умови», – розповів Дмитро кореспонденту Чемпіона.  
«До того ж у збірній України дуже висока конкуренція за місце в основі. А в Азербайджані боксери не такі технічні, як українці. Тож сподіваюся, що потраплю на Олімпійські ігри 2012 у Лондоні», – каже Дмитро.  
Дмитро Смагула – багаторазовий чемпіон України і бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів. Чемпіон України 2008 серед дорослих у ваговій категорії до 81 кг. Бронзовий призер першості України 2009. Триразовий володар Кубка України. Призер кількох міжнародних турнірів.
Слід зазначити, що це вже не перший випадок, коли українці переходять під прапори Азербайджану. Найвідоміший приклад – львівська борчиня Марія Стаднік, яка у складі збірної Азербайджану стала чемпіонкою світу, Європи, та бронзовою призеркою Пекінської Олімпіади.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
alex Показати IP 24 Грудня 2009 14:50
Пропоную віддати їм для допомоги Ющенка, Тимошенко і Януковича. Так хоча б на рік. Після цього, можливо, почнуть думати про населення.
seal Показати IP 24 Грудня 2009 15:50
По людськи Дмитра Смагулу зрозуміти можна - риба шукає де глибше. Але є приклади (тих же Кличків), коли спортсмен проживає і тренується за кордоном, але захищає кольори все ж таки своєї Батьківщини.
Олександр Показати IP 25 Грудня 2009 16:49
seal, Клички займаються професіональним боксом, а Смагула - "любительським". Тому порівняння не зовсім вдале, делікатно кажучи.
seal Показати IP 25 Грудня 2009 20:24
До Олександра. Можливо й так. сперечатися не буду. Але, якщо подивитися у корінь - любительським, у більшості своїх випадків, спорт у нас тільки називається. А по суті він уже давно професійний. Мене, наприклад, беруть великі сумніви, що такий спортсмен, як Смагула, буде у тому ж таки Азербайджані, окрім тренувань, буде десь працювати: стояти біля станка наприклад. Формально - так його десь оформлять на роботу, як це зазвичай буває у "любительському" спорті. Я думаю, що і Ви з цим погодитесь, не даремно ж "любительський" і Ви написали в кавичках. Хоча я можу і помилятися. Кожен має право на свою думку. А в даному випадку боксером керувало, по моєму, матеріальне питання і можливість потрапити на Олімпійські ігри, доклавши для цього менше зусиль. І це його право, раз у нас йому умов не створюють.
Олександр Показати IP 26 Грудня 2009 09:41
seal, я тільки мав на увазі - у професіональному боксі значно простіше тренуватись за кордоном, а кольори захищати Батьківщини, ніж у любительському. А Ви, Таня, не судіть та не судимі будете. Вас би на місце Вашої тезки Тетяни Тищенко - була в нас на Волині така легкоатлетка, то, вибачте, чомусь не захотіла, щоб її талант пропадав, та й поїхала до Німеччини, а тут просто загинула б як спортсменка, і патріотизм не допоміг.
seal Показати IP 26 Грудня 2009 15:02
До Олександр 26 грудня, 09:41. О.К. Думаю, що ми з Вами порозумілися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus