USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Тиждень як ГРВІ, потім сатурація різко падає: головна санітарна лікарка Волині про особливості штаму «Дельта»

12 Жовтня 2021 17:59
На Волині, як і на території всієї України, активно циркулює COVID-19 штаму «Дельта». Які особливості мутованого вірусу та у чому його небезпека, під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

З її слів, під час четвертої хвилі пандемії рівень захворюваності серед населення зростає значно швидше, ніж під час третьої.

«Той рівень захворюваності, який є на сьогодні, досягнуто за п’ять тижнів, тоді як під час третьої хвилі пандемії такого рівня досягали за сім тижнів. Тенденція стрімкого росту утримується: щоденно ми спостерігаємо летальні випадки. Тижневий приріст нових випадків захворювання на COVID-19 у області становить 29%», – наголосила медик.

Разом із тим вона зазначила, що у більшості штам «Дельта» вражає людей, які не є імунозахищеними.

«Цей штам характерний симптомами ГРВІ протягом 7-8 днів, утім пізніше різко падає сатурація із 92% до 70%. Через це дуже важко рятувати людей. Особливо невакцинованих, бо вакциновані зазвичай переносять хворобу легко, не потребують кисневої підтримки, а отже, лікуються амбулаторно», – каже лікарка.

Вона зазначила, що протягом доби на COVID-19 захворіло 322 волинян.

«Дуже велика кількість померлих – 15 осіб за 11 жовтня. По рівню летальності Україна займає лідируючу позицію серед країн Європи. Це нещеплені особи і ті, як мають хронічні захворювання.

Окрім цього Наталія Янко поінформувала, що на високому рівні на території області залишається захворюваність дітей на COVID-19.

Так, протягом останнього тижня на коронавірусну інфекцію захворіло 234 дитини. Для порівняння, два тижні тому цей показник становив 190. Це означає, що на Волині рівень захворюваності серед дітей нині становить 18%.

«Щоденно ми реєструємо захворювання у дітей, як відвідують організовані колективи. Зокрема, це – заклади освіти. Вірус Дельта, який циркулює країною та областю, дуже контактогіозний, і на це потрібно зважати, дотримуючись всіх рекомендацій МОЗ», – зазначила фахівчиня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що близько 95% випадків COVID-19 в Україні наразі припадають саме на штам «Дельта».

Найбільша кількість випадків припадає на великі міста – Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Харків, а також на Сумську, Донецьку та Житомирську області.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus