USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У 20 разів більша за Землю: на Сонці утворилася коронарна діра. Відео

31 Березня 2023 00:18
На сонці з’явилася друга гігантська коронарна діра, яка більша за поверхню Землі в 20 разів. Корональні діри випускають сонячні вітри в космос, які можуть пошкодити супутники та показати приголомшливі полярні сяйва, якщо вони досягнуть Землі.

Про це повідомляє Телеграф.

Ця діра пускає сонячний вітер в бік нашої планети зі швидкістю понад 800 кілометрів на секунду – вчені очікують, що він досягне Землі в п’ятницю. Попередня діра була в 30 разів більша за Землю та була помічена 23 березня. Її вплив викликав полярні сяйва в нехарактерних для цього районах, наприклад на півдні Арізони.

Для людей вплив сонячного вітру зазвичай не дуже шкідливий, проте він може викликати перебої у супутниковому зв’язку та радіопередачах на великій висоті. Прибуття сонячного вітру доцент фізики космосу та клімату в Університетському коледжі Лондона Даніель Вершарен очікує ввечері п’ятниці – суботнього ранку. Особливістю цієї діри є її розташування на екваторі.

Довідка

Коронарна діра – не діра по факту, а холодніша та менш щільна область сонця, тому вона видна темним на фото та відео. Така зона полегшує сонячним вітрам – шматочкам сонячної плазми – вилітати в космос на високій швидкості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus