USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Чорне Сонце»: Шкляр у Луцьку розповів про волинян, які стали героями

18 Листопада 2015 10:55
Свою книгу «Чорне Сонце», героями якої стали і волинські бійці полку «Азов», презентував у Луцьку автор багатьох бестселерів, відомий український письменник Василь Шкляр. Про це інформує Волинське агентство розслідувань.

Зустріч із письменником відбулася 17 листопада.

«Цей рік у мене минає під знаком Луцька», – сказав письменник. Василь Шкляр пригадав свої попередні візити до Луцька – узимку він презентував тут «Марусю», а на «Бандерштаті» привідкрив завісу таємниці над «Чорним Сонцем». Тож сьогодні на запрошення Цивільного корпусу «Азов» Волинь він завітав до Луцька, щоб тут презентувати свою книгу про сучасних українських героїв – бійців «Азову». Шкляр розповів, що раніше на питання, чи писатиме він про сучасні події, завжди заперечував. Письменник вважав, що повинен минути час. Проте після візиту до полку «Азов» хлопці стали йому рідними, тож він вирішив описати їхню історію.

Письменник переконаний, що бійці «Азову» гідні стати кістяком майбутньої професійної української армії – це вони довели у боях.

Тож на вечорі говорили про героїв та війну очима азовців. Розповів письменник і про головний символ роману – Чорне Сонце.

«Магічний знак забезпечував тісний зв’язок із предками, що давав силу і витривалість. Але горе було тому, хто зраджував предків – Чорне Сонце спалювало його душу», – пояснив Шкляр.

Мова у книзі ведеться від першої особи. Устами Шкляра говорить “Маляр” – азовець, з яким письменник познайомився до війни. Усі герої книги реальні бійці, позивний змінений лише у головного героя – прототип «Маляра» має позивний «Художник».

Свою розповідь Шкляр розпочав із спогадів про 18-річного волинянина Андрія Снітка («Хому»).

«Мені і досі не зрозуміло, і не тільки мені, чому Андрій досі не Герой України», – зазначив Шкляр. Зі слів письменника, він помітив, що для хлопців з «Азову» найбільше свято – це бій.

«Точнісінько так казав Чорний Ворон… Я бачу, що це справді спадкоємці холодноярівців і упівців», - додав метр.

Василь Шкляр прочитав уривки з твору та представив волинських азовців, які стали героями книги. Бійці батальйону Азав із позивними “Чек”, “Моцарт” та “Кузя” подякували усім, хто прийшов на презентацію вшанувати пам’ять героїв «Азова». Вони подякували волонтерам за допомогу.

«На жаль, на війні не буває без жертв, на жаль, ми маємо багато втрат, на жаль, ці втрати також пов’язані з Волинню… Але я вас запевняю – усі ці втрати були не марними і ми обов’язково переможемо», – сказав Сергій «Чек» Ващук.

Усі охочі могли поставити Шкляру запитання. Тож на прохання із залу він провів паралель між визвольними змаганнями 20-их років та сьогоденням, чому увійшов до політради «Укропу» та чи не погрожували йому сепаратисти.



«Сепари» мені не погрожували і ніколи не посміють, бо за мною стоїть полк «Азов», – усміхнувся письменник.

Пам’ять полеглих азовців вшанували хвилиною мовчання. На завершення вечора присутні прочитали Молитву українського націоналіста. Після зустрічі усі охочі мали можливість поспілкуватися з автором та отримати автограф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus