USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У 2018 році з бюджету області виділятимуть 20 млн на фінансування поліклінік

25 Вересня 2017 11:21
Приблизно 20 мільйонів гривень наступного року стануть додатковим навантаженням для обласного бюджету – ці кошти спрямовуватимуть на оплату комунальних послуг медичних закладів первинної ланки.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 25 вересня.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, зміни до бюджетного законодавства передбачають перерозподіл повноважень щодо здійснення видатків на первинну медичну допомогу у рамках реалізації реформи фінансування системи охорони здоров’я щодо переходу на оплату медичних послуг. Йдеться про віднесення до видатків, які здійснюються з державного бюджету, видатків на надання первинної медичної допомоги. З бюджетів міст республіканського, обласного значення, районних бюджетів, бюджетів ОТГ здійснюватимуть видатки на оплату комунальних послуг. Тобто, планується фінансування первинної ланки охорони здоров’я із двох бюджетів – комунальні послуги та інші потреби фінансуватимуться з місцевих бюджетів, а решта – за рахунок держбюджету.

Тому, на думку посадовця, управлінню охорони здоров’я ОДА потрібно попрацювати з міністерством з цього питання щодо порядку проведення цих платежів та фінансування первинної ланки медицини. З його слів, видатки зі сплати комунальних послуг становитимуть приблизно 20 мільйонів гривень, що стане додатковим навантаженням для обласного бюджету.

В цілому в області медична субвенція з держбюджету у 2018 році визначена у сумі 1,302 мільярда гривень. Обсяг цільових видатків, які враховані у субвенції (на ліки від цукрового діабету, гемодіаліз тощо) у 2018 році становитиме 50,9 мільйона гривень, що менше показників 2017 року на 1,5 мільйона. Загалом в області на ці цілі потрібно 64 мільйони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus