USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У 2020 році кількість медиків в Україні зменшилась на 5%

6 Квітня 2021 21:10
У 2020 році в Україні на 5% знизилася кількість кадрів у галузі охорони здоров’я.

Про це свідчить інформаційна записка Вплив COVID-19 на працівників охорони здоров’я в Україні Програми розвитку ООН в Україні, пише Кореспондент.

Середня зарплата в секторі охорони здоров’я значно нижча за середню зарплату по Україні, а працівники часто отримують мінімальну зарплату. Тимчасові доплати частково виправили ситуацію для деяких працівників, але викликали стурбованість через нестачу гарантій оплати праці, прозорість, підзвітність, різну винагороду за працю рівної цінності і подальше посилення гендерного розриву в оплаті праці.

Також в Україні не вистачає якісних засобів індивідуального захисту і засобів дезінфекції, особливо в сільських і постраждалих від конфлікту районах. Інших механізмів запобігання і контролю захворюваності іноді не вистачає.

Крім того, не вистачає послуг з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, соціальних послуг для працівників охорони здоров’я з домашніми зобов’язаннями з догляду. В ПРООН відзначають також гендерно обумовлене насильство на робочому місці, довші робочі години і частіші робочі зміни, недолік денного, щотижневого, річного відпочинку, або ж належним чином облаштованих кімнат відпочинку.

У той же час, збільшене навантаження часто було обумовлене ​​дефіцитом кадрів (особливо на сході України). Коронавірус був доданий у список професійних захворювань, але необхідне розслідування для доведення зв’язку захворювання з роботою. Розслідування ж були завершені тільки в чверті випадків заражень, щодо яких надійшли повідомлення, а в трьох чвертях випадків зараження працівників охорони здоров’я не були визнані пов’язаними з роботою.

Станом на грудень 2020 року в Україні було 735 тисяч працівників охорони здоров’я, з яких 83% – жінки. Серед працівників охорони здоров’я в Україні всього було зареєстровано 62 453 випадки зараження (52754 жінки, 9699 чоловіків), також зафіксовано 559 летальних випадків (377 жінок, 182 чоловіки).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Щеневмерлик Показати IP 7 Квітня 2021 03:57
І со? Якщо перед владою стоїть мета зменшення чисельності населення, то всьо чотко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus