USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У бюджетній комісії Луцькради тривають дискусії щодо перенесення Дня міста

28 Січня 2019 11:33
За відзначення у Луцьку Дня міста у вересні проголосували більшість опитаних лучан, однак депутати не можуть дійти згоди щодо перенесення свята.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 січня.

Члени комісії розглянули питання про встановлення дати відзначення Дня міста.

Як повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова, в опитуванні щодо дати відзначення дня міста взяли участь тисячі лучан. Зокрема, опитували працівників міськради, відвідувачів Центру надання адміністративних послуг, департаменту соцполітики, а також в управлінні розвитку підприємництва та реклами серед підприємців. Понад 8,5 тисячі опитаних проголосували за відзначення цього свята у другу суботу-неділю вересня. Понад 8 тисяч проголосували за відзначення Дня міста у травні.

Категорично проти відзначення Дня міста у вересні виступив член комісії Павло Данильчук. З його слів, на цей день не припадає жодних історичних подій, історії, яка присутня у місті та є величною.

Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що, наприклад, з’їзд європейських монархів відбувся у січні, тому, наприклад, у цей час відзначати день міста не можуть. У травні відзначають скорботну річницю загибелі волинських військових на сході, тож недоречно через день після скорботних заходів проводити День міста. Досі це свято відзначали одразу після Дня незалежності у серпні і лучани, виснажені від святкувань, не настільки масово збиралися на День міста. Оскільки в згаданому опитуванні взяли участь десятки тисяч містян, немає причин не вірити йому.

Депутат міськради Юлія Дацюк зауважила, що, не маючи визначеної дати проведення Дня міста, не можуть, наприклад, домовитися з артистами, які виступатимуть під час святкування.

Після обговорення проект рішення все ж не отримав більшості голосів членів комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ага Показати IP 28 Січня 2019 15:22
Всі проблеми міста вирішено,можна і подискутувати на таку важливу тему.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus