USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

У Британії проведуть дострокові парламентські вибори. На посаду прем'єра – два кандидати

24 Травня 2024 09:32
Премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що король Чарльз III дозволив йому розпустити парламент та провести дострокові парламентські вибори 4 липня.

Про це пише Guardian, передає Громадське.

Під час промови на Даунінґ-стріт Сунак зазначив, що за останні пʼять років його країна пережила найскладніші часи після Другої світової війни, але змогла подолати ці виклики. Він наголосив, що тепер британський уряд має новий план і готовий діяти сміливо.

Читати ще: Британія заявила, що має докази передачі Китаєм зброї Росії

Сунак заявив, що вже 5 липня буде відомо, хто стане новим премʼєр-міністром Великої Британії – він або Кір Стармер, лідер Лейбористської партії та парламентської опозиції Великої Британії.

У своїй промові Сунак також заявив, що «пишається» досягненнями уряду під час свого премʼєрства, яке було зосереджене на відновленні економічної стабільності. Водночас він сказав, що виборці не можуть бути впевнені в тому, що отримають, якщо оберуть Стармера, адже він «не виконує обіцянок».

Читати ще: Україна отримала від Великобританії новий пакет зброї

Ріші Сунак очолює британський уряд із 25 жовтня 2022 року. Він є лідером Консервативної партії. До приходу на свою посаду він очолював Міністерство фінансів країни, а ще до цього – у 2020-2022 роках – був канцлером скарбниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
йцук Показати IP 24 Травня 2024 10:48
а в нас коли, бо по Конституції України в зе вже строк вийшов
Анонім Показати IP 24 Травня 2024 11:02
А може король дозволити, щоб і в нас розігнали і провели вибори!!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus