USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Чехії спростили умови працевлаштування для українців: скільки громадян вже виїхали

20 Липня 2021 17:06
Українців у Чехії наразі налічується щонайменше 180 тисяч. Серед українців у сусідній країні є ті, хто вчиться, займається бізнесом, але переважна більшість приїхали з метою роботи.

Про це розповів посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси», повідомляє ТСН.

«Згідно з останнім переписом населення, до українців в Чехії себе віднесли більше ніж 53 тисячі громадян. Це ті, які вже є громадянами Чехії, але відносять себе до української національності. Це всього 0,5% населення. Але разом з тим дані міграційних процесів останніх років свідчать про те, що українці в Чеській Республіці є чи не найбільшою національною меншиною. За даними чеської статистики, зараз в Чехії проживають майже 180 тисяч громадян України», – сказав Перебийніс.

Посол також висловив думку, що без українських трудових мігрантів, яких щороку більшає, економіка сусідньої країни зупинилася б.

«І ця країна має один з найнижчих рівнів безробіття в Європі, менше ніж 3%. Це означає, що в багатьох галузях тут нікому працювати», – висловився він.

За його словами, високі темпи економічного зростання в Чехії за останні роки та трудова міграція чеських громадян за кордон створили дефіцит робочої сили як кваліфікованих, так і некваліфікованих працівників. Через це уряд Чехії вніс зміни до законодавства щодо спрощення процедури оформлення дозволу на працевлаштування іноземців та ухвалив спеціальні програми щодо залучення заробітчан з інших країн, і передусім з України. Оскільки, як він уточнив, чеські роботодавці цінують українських заробітчан за працелюбність, відсутність мовного бар’єру, самоосвіту.

«Тут існує консенсус щодо того, що якщо вже сюди приїжджатимуть якісь трудові мігранти, то це повинні бути українці», – підсумував посол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Липня 2021 17:13
Ось і 500 тисяч робочих місць. Все як і обіцялось.
ABC до Анонім Показати IP 20 Липня 2021 18:25
Зеленський пообіцяв півмільйона робочих місць - Зеленський зробив. Мужик і людина слова. На майбутніх виборах свій голос віддам тільки за нього.
Рауль Показати IP 21 Липня 2021 13:08
ведь это же прекрасно- работа для народа , на благо государства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus