USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Чернівцях зафіксували перший випадок коронавірусу. Як вберегтися

3 Березня 2020 11:36
В Україні лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19.

Про це 3 березня на брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

Перший випадок коронавірусу зареєстрували у Чернівцях.

Чоловік разом з дружиною подорожували країнами, де зафіксували випадки коронавірусу, зокрема Італією, з 21 лютого. Після приїзду родина згідно рекомендацій МОЗ була в режимі самоізоляції.

Через кілька днів у чоловіка з'явилися симптоми захворювання, його госпіталізували.

Після необхідних аналізів 2 березня діагноз підтвердився. Наразі чоловік в задовільному стані, усі особи, які контактували з ним, проходять перевірку.
За даними Міністерства охорони здоров’я, на сьогодні достеменно відомо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини.
Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (European Centre for Disease Prevention and Control) називає такі симптоми, характерні для захворювання на китайський коронавірус: висока температура, кашель, утруднене дихання, біль у м'язах, відчуття втоми.

Що допоможе вберегтися?

- уникнення близьких контактів із хворими. Щоб заразитися, на слизові оболонки людини має потрапити певна кількість біоматеріалу – слини чи слизу – від хворої людини.

- миття рук та використання дезінфікуючих засобів. За даними МОЗ, коронавірус може виживати на різних поверхнях лише протягом кількох годин. Теоретично можливо заразитися, якщо торкнутися, приміром, поручнів у громадському транспорті чи верхнього одягу людей, а потім потерти око цією рукою. Центр із контролю та профілактики захворювань у США радить мити руки впродовж не менш як 20 секунд.

- збалансоване харчування, вживання достатньої кількості рідини, достатня тривалість сну. Це не пусті слова, бо ослаблений втомою, нестачею вітамінів, клітковини та рідини організм більш вразливий до інфекційних захворювань.

- провітрювання та зволоження повітря у приміщенні. Американський телеканал National Geographic провів дослідження і з’ясував, що якщо у літаку перебуватиме один хворий на 2019-nCoV, то теоретично від нього можуть заразитися близько шести осіб. Секрет у тому, що повітря у літаку ретельно очищується завдяки фільтрам – воно повністю оновлюється щодві хвилини. За аналогією, провітрювання приміщення може знизити ризики розповсюдження хвороби серед мешканців квартири чи будинку.

- відмова від сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Вірус 2019-nCoV зоогенний. Це означає, що спершу він поширювався між тваринами, а в якийсь момент мутував і поширився від тварини до людини. Задля уникнення зараження рекомендується нівелювати контакти із тваринами та їхніми біоматеріалами – кров’ю, сирим м’ясом тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 3 Березня 2020 12:18
Через таких вимре пів країни,нехер шастати по країнах.
Анонім Показати IP 3 Березня 2020 12:29
То вже можна панікувати?
Ага до Анонім Показати IP 3 Березня 2020 13:04
так, так, так! можна і треба панікувати, кому не терпиться повторити "подвиг" санжарців - не зволікайте, передивіться сюжети, як наочні посібники і вже біжіть.
Лучани Показати IP 3 Березня 2020 12:43
Сидів би в Італії далі...
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Березня 2020 13:41
Щось мені здається, що в Україні, це вже не перший виявили випадок. В Україні було вже виявлено з 10-к людей у кого є симптони коронавірусу, але щоб не було паніки у суспільстві, інформація лікарями замовчується, щоб ЗМІ не рознесли по всіх куточках країни. Паніка це страшна сила, страшніше за сам коронавірус.
Дідо до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Березня 2020 13:51
Сьогодні в маршрутці кашляв, то люди недобре якось дивилися.
Челентано до Дідо Показати IP 3 Березня 2020 14:15
Треба було після кашляння сказати "міскузі сеньйоре!"
Сарказм Показати IP 3 Березня 2020 13:55
Треба купити гречки, муки, солі, сірників. Якнайшвидше.
CoBa Показати IP 3 Березня 2020 14:13
Вже сказали що інкубаційний період може бути більше 14 днів, до 21.... а в нас все ще 14.
CoBa до CoBa Показати IP 3 Березня 2020 14:19
Інкубаційний період коронавірусу COVID-2019 може сягати понад 3 тижні. Про це повідомляє Reuters.
Волинянин Показати IP 3 Березня 2020 14:55
Де лабораторні дослідження, якщо І-нет пише що направили до Лондона зразки для дослідження. Чим описані симптоми відрізняються від звичайного грипу ? Хтось може пояснити українцям з МОЗ чим небезпечний цей клятий вірус ?
Психопланетарій, Лип Показати IP 3 Березня 2020 15:14
Цей коронавірус придумали в лабораторії розумні винахідники, як бактеріальну зброю для знищення літніх немічних людей, тут й мови навіть не може бути. Застосування здійснено поки на китайцях. Гарно себе зарекомендує ця епідемія, по повній підкинуть ще до Росії та до Європи. А мета тих винахідників хто придумав коронавірус для того, щоб громадяни старше 60 років у кого понижений імунітет до вірусних захворювань і мають інші гострі хвороби, скоріше відходили на той світ. Не треба ніякої евтаназії, захворів на коронавірус 14 днів помучився, і все ти вже на небесах.
Томас Мальтус Показати IP 3 Березня 2020 16:14
цей вірус врятує нашу планету!Ато розплодились як незнати шо...
Та Показати IP 3 Березня 2020 16:22
Як ви вже задрали всі з тим коронвірусом. Вірус якогось масового психозу на грані буйної шизи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus