USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Чорному морі проходять навчання НАТО за участю України

22 Жовтня 2019 20:16
У румунських територіальних і міжнародних водах Чорного моря стартували навчання країн НАТО Fall Storm 2019. У маневрах беруть участь ВМС України, Румунії та Болгарії.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на Армія Inform.

«В основі сценарію – елементи операції по колективній обороні, згідно 5-ї статті Вашингтонського договору, а тактичні рамки навчань передбачають дії десанту в умовах гібридної загрози звичайних і воєнізованих сил. Метою навчань, в яких задіяна постійна військово-морська протимінна група, є підвищення рівня взаємодії, а також удосконалення планування та командування спільними силами», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив у Facebook голова спостережної ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко з посиланням на інформацію моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», Майдану закордонних справ" та редакції blackseanews.net, напередодні до Чорного моря увійшли чотири кораблі 2-ї Середземноморської постійної протимінної групи НАТО.

«Вчора, 21.10.2019, до Чорного моря увійшли кораблі 2-ї Середземноморської постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2: Флагман, корабель постачання – ITS Vesuvio (A5329) – Italian Navy, тральщик TCG Amasra (M266) – Turkish Navy, тральщик ESPE Sella (M32) – Spanish Navy, тральщик ITS Numana (M5557) – Italian Navy», – повідомив Клименко.
Він також зазначив, командир протимінної групи НАТО SNMCMG2 — капітан Алесандро Фалькон (Captain Alessandro Falcone, Italian Navy). Навчання проходять 21-27 жовтня.

Міжнародні навчання Fall Storm 2019 заплановані, організовані та проводяться ВМС Румунії. Участь в них беруть дев'ять військових кораблів Румунії та інших країн, а також близько 1000 військових моряків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus