USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У день народження Григорія Сковороди «Гармидер» презентує «СКОВОРОДІЙСТВО»

2 Грудня 2022 16:08
У день 300-ліття Григорія Сковороди 3 грудня о 18:00 луцький незалежний театр «Гармидер» покаже імерсивну виставу «СКОВОРОДІЙСТВО» за творами філософа і повідомленнями із соцмереж українців. Сценаристка і режисера – Руслана Порицька.

Уже традиційно вистава відбудеться у просторі театру – «Культурному укритті» (вул. Яровиця, 17), яке функціонує від початку літа і де «Гармидер» реалізовує свої соціокультурні проєкти під час війни.

Прем'єрний показ вистави відбудеться у рамках заходів міждисциплінарного проєкту «Сковорода у Луцьку», який реалізовує Луцька літературна резиденція «Місто натхнення».

«Вистава відбудеться навіть тоді, коли буде вимкнено електроенергію, адже її зразу було поставлено із врахуванням викликів. Країна дегенераторів не може зрозуміти того, що світло завжди перемагає», – — ділиться режисерка Руслана Порицька.
Читати ще: «З видимого пізнавай невидиме»: у Луцьку гостює Григорій Сковорода. Фото

Разом із акторами театру «Гармидер» у виставі діють, взаємодіють, пригощають та музикують учасники акторського курсу, який у листопаді проводив для дорослих Павло Порицький.
Квитки на захід є благодійними у підтримку Волонтерського штабу «Ангар», який зараз збирає на 10 авто для військових. Тому глядачам запропоновано на власний розсуд обрати свою ціну квитка: 250 або 500 гривень. Ціна у 500 гривень є символічною, оскільки саме на цій купюрі зображений Григорій Сковорода. Після купівлі квитка глядачі отримують цитату філософа, яка стане паролем для потрапляння на виставу.

Квитки можна придбати за посиланням.

Фото із передпрем'єрного показу Ігоря ДИНІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 2 Грудня 2022 16:41
А ЩО ЦЕ ГРИГОРІЯ САВИЧА З ЧУЛАНА ДІСТАЛИ.ДО РОЗУМІННЯ ЙОГО ФІЛОСОФІЇ У БІЛЬШОСТІ ДУМАЛКИ НЕ ВИСТАЧИТЬ.ІІ БІЛЬШІСТЬ ЙОГО ТВОРІВ НАПИСАНІ НЕ УКРАЇНСЬКОЮ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus