USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У День Незалежності: робітники в Луцьку на повну гучність слухали пісню про доблесть російської армії

25 Серпня 2023 17:40
Луцьк. День Незалежності. Ранок. Мешканці одного з житлових комплексів чують із вікон пісню російського виконавця Александра Казака «Под покровом Богородицы». «А кто с мечом в наш общий дом придет – Россия встретит как всегда!» – волає хриплий голос під примітивну мелодію.

Це чути з боку одного з будівельних майданчиків, де працівники вкладають бруківку. Відео зняв один із мешканців житлового комплексу «Карамель», ідеться в сюжеті 12 Каналу.

Журналісти застали на місці одного з працівників. Той сказав, що працює тільки перший день. Як називається його фірма, не знає. Скандальну пісню увімкнув не він, а його колега. Де той зараз, поняття, мовляв, не має. Чоловік підозрює, що його колегу звільнили. Мовляв, таким було розпорядження керівництва фірми.

Журналісти зателефонували до Луцького домобудівельного комбінату, який є забудовником житлового комплексу «Карамель». Саме біля нього вкладали бруківку робітники. Працівниця сказала, що укладальники бруківки, найімовірніше, працівники котроїсь із підрядних фірм. Про проблему не чули, однак пообіцяли розібратися.

«Добре, заходи будемо вживати, щоб не слухали російську музику, – зазначила працівниця комбінату. – Якщо на будівельному майданчику, то, напевно, наші субпідрядники. Ми їх наймаємо. Хто там конкретно, я не знаю. Ми усунемо цей недолік. Зараз перестануть слухати».

Мешканці будинку поряд, почувши російський шансон, викликали поліцію.

«Вранці патрульним надійшло повідомлення про те, що на вулиці Конякіна громадяни слухають російськомовну музику. Інспектори відразу ж відправилися на місце події, де були громадяни. Вони їх опитали та з’ясували, що такий трек на пристрої був лише один та завантажено його було ще раніше і він випадково потрапив до плейлиста, увімкнувся теж випадково, тож із громадянами було проведено профілактичну бесіду щодо недопущення в подальшому подібних учинків», – прокоментувала старша інспекторка з пресслужби патрульної поліції у Волинській області Анна Цисюк.

Поліцію робітники запевнили, що слухали російську пісню всього 30 секунд, хоч навіть на відео, записаному очевидцями, пісня звучить не спочатку і як мінімум протягом 80 секунд.
У поліції сказали, що немає в адміністративному та кримінальному кодексі України визначеного покарання за прослуховування російської музики. Але чомусь не згадали про статтю 15 Закону України «Про культуру», відповідно до якої «забороняється на території України публічне виконання, публічний показ, публічна демонстрація, публічне сповіщення (доведення до загального відома, в тому числі через будь-які засоби зв’язку таким чином, що будь-яка особа може отримати до них доступ з будь-якого місця і в будь-який час за її власним вибором) фонограм, відеограм та музичних кліпів, які містять зафіксоване виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором».

Лишається сподіватися, що далі поліція уважніше вивчатиме закони і каратиме любителів пісень про російську армію, а деякі наші співгромадяни перестануть виправдовувати такі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Пильний олексинець Показати IP 25 Серпня 2023 18:00
Молодці пильні мешканці карамельки. А от як бути з тими що в наушниках слухають музику, і оточуючим якщо добре прислухатися то чути шо то російською. Може хтось пояснити?
Анонім до Пильний олексинець Показати IP 25 Серпня 2023 18:59
Більш-менш не соромно слухати Касту, Фейса, навіть Моргенштерна, але то вже з натяжкою. Принаймні не гірше, ніж друґіє русскіє в ефірі наших телеящиків, частина з яких чекає, коли Україна звільнить їм їхню расєю від чинної влади
Аноніму до Анонім Показати IP 27 Серпня 2023 08:59
Ти повністю зрозумів, що сказав?
123 до Пильний олексинець Показати IP 25 Серпня 2023 19:31
А хіба в навушниках музика комусь заважає? Я вважаю, що шансон творчість для маргіналів і слухати його - себе не поважати. Тільки не ображайтеся, у всіх є право бути бидлом, але не всі хочуть тебе такого терпіти! Зрозуміло пояснив?
Женя Показати IP 25 Серпня 2023 18:03
Російський газ який йде через Україну це норм. Просто газ це інше, ви не розумієте.
Жені до Женя Показати IP 27 Серпня 2023 09:03
Я тобі більше скажу, сонце в Україну заходить з росії. Уявляєш? І нічого. Або просто навчись розрізняти речі. Призначення газу і призначення кацапської та ще кацапсько-патріотичної музики. Це хіба одне і те саме?
Андрій до Жені Показати IP 28 Серпня 2023 10:11
Звісно, додаткові гроші в бюджет ми отримуємо від Росії. Це інше, це можна. Головне не говорити не російській, та не слухати музику, адже за це в бюджет не йдуть кошти.
Варлам Шаламов Показати IP 25 Серпня 2023 18:24
Дайош 25 років ІТЛ!
доктор Показати IP 25 Серпня 2023 18:56
Шиза косить ваші ряди, *пильні активісти*.
15625 до доктор Показати IP 28 Серпня 2023 15:15
А в чому шиза? В тому, що не подобається ватна какофонія?
123 Показати IP 25 Серпня 2023 19:27
Всім поціновувачам російського шансону - по швабрі в гузно, щоб не втрачали зв'язку з росією! То такий приймач хвиль духовності! як можна слухати блатняки, як таким бидлом бути?
ПЕтрiот до 123 Показати IP 25 Серпня 2023 22:29
Для тупорилих ще раз:подивись походження слiв"бидло" i "рагуль". Цi слова не вживаються до будь-кого - вони вiд народження. Не вiриш-спитай у братiв-полякiв, музикальний "естет"
123 до ПЕтрiот Показати IP 25 Серпня 2023 23:58
О. один поціновувач намалювався!
Катя Показати IP 26 Серпня 2023 03:23
А менти як завжди окуня рубають, нема такого закону, у них одне в голові де бабки шибанути з когото, а закони у них свої...
Всім Показати IP 26 Серпня 2023 08:10
Немає потреби обговорювати питання кацапської пєсні в публічних місцях з людьми, яких не складно перепрошити на що завгодно, бо вони ніколи не мали і не матимуть власної думки. Є закон і штрафувати. Не думають - значить повинні боятись
Та Показати IP 26 Серпня 2023 08:33
це та шушара, яка до останнього їздила на заробітки в ерефію. Це тоді, коли не було проблемою поїхати до будь-якої країни ЄС. Таких і серед поліцейських і прокурорських знайти не важко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus