USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «Дії» реєструвати місце проживання зможуть власники паперових паспортів

10 Листопада 2021 19:06
Реєстрація місця проживання онлайн через додаток «Дія» стане можливою для громадян України, що мають паспорт у формі книжечки. Відповідну постанову ухвалив сьогодні уряд.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, пише Укрінформ.

«Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для тих українців, які мають паспорти у формі книжки», – написав прем’єр.

Він додав, що уряд затвердив з доопрацюванням експериментальний проєкт, який дасть можливість здійснювати прописку в електронній формі за допомогою порталу «Дія».

Шмигаль нагадав, що наразі відповідна послуга вже доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки.

Водночас тепер у застосунку «Дія» відображатиметься посвідка на тимчасове або постійне проживання іноземців, повідомляють Факти.

«Такий проект дасть можливість зробити перебування іноземних громадян на території України більш комфортним і зручним, покращить імідж нашої країни як відкритої та сучасної держави», – пояснив прем’єр.

Денис Шмигаль додав, що послуга працюватиме за аналогією електронного паспорта. Але замість нього відображатиметься інформація з посвідки на проживання іноземця.

Крім того, іноземці, які мають біометричні посвідки, зможуть генерувати Дія. Підпис у застосунку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus