USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ДЮСШ Луцька займаються лише 6% школярів

23 Березня 2016 11:55
Лише 1,5 тисячі дітей з 25 тисяч школярів міста займаються в дитячо-юнацьких спортивних школах.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 23 березня.

Так, луцькі ДЮСШ відзвітувалися за 2015 рік роботи і відзначали позитивні тенденції в роботі. А управління освіти оцінило їх роботу як задовільну.

Проте, зауважив член міськвиконкому Орест Маховський: ДЮСШ надають послуги по кількох десятках видах спорту. В дитячо-юнацьких спортшколах міста займається близько 1500 дітей. Але це - лише 6% від загального числа школярів міста.

Тож він поцікавився, які в місті є наміри щодо розвитку спортивної інфраструктури та залучення дітей до спорту.

У відповідь на це заступник голови комітету по фізичній культурі та спорту Андрій Мороз пояснив, що у Луцьку діють обласні, приватні спортивні товариства, ШВСМ. А ДЮСШ, зауважив він – це пережитки Радянського Союзу.

«В Європі формату такого вже немає. Там спортивна клубна система, яка розвивається через співфінансування громадськості, спонсорів та влади», - пояснив він.

Але, зауважив Андрій Мороз, сьогодні українське законодавство не дозволяє масштабного розвитку подібної системи. А діти, які хочуть займатися спортом, окрім ДЮСШ мають можливість займатися спортом на секціях у школах, спортивних товариствах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кейт Показати IP 23 Березня 2016 12:11
У нас нет разнообразия секций в ДЮСША. Это говорит о том, что она функционирует исходя из наличия тех или иных тренеров. А это только командные и не совсем популярные спортигры. Индивидуальных видов спорта там нет никаких. А для такого помещения это вообще не рационально.
Кейт Показати IP 23 Березня 2016 12:28
У нас нет разнообразия секций в ДЮСША. Это говорит о том, что она функционирует исходя из наличия тех или иных тренеров. А это только командные и не совсем популярные спортигры. Индивидуальных видов спорта там нет никаких. А для такого помещения это вообще не рационально.
спортсмен Показати IP 23 Березня 2016 13:23
Мороз знає як за кордоном працює клубна система....а де він був дальше Луцька,,,,аааа МАЙСЕР СПОРТУ по сумо....часто приходилось приймати участь в МІжнародних турнірах)))))))))))))))
тренер Показати IP 25 Березня 2016 14:10
пережиток-спорткомітет! більше ставок в дюсш -більше і спортсмерів!!!!!!!!!
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ Показати IP 28 Березня 2016 13:09
Мороз - мудрий хлопець, компетентний у галузі спорту. Інше питання - наша держава і її недолуге законодавство, а також її народ в особі керівників конкретної спортивної школи. А саме:через недосконале законодавство бюджетні кошти на утримання спортшкіл щороку планувалися на основі кількості жителів певної території, а не від кількості вихованців, які відвідують певний спортзаклад. В свою чергу керівники трапляються різні, як показує практика, 40 % - такі, що від Бога (в заклад приємно зайти і дітки бажають займатися), решта, на жаль, аби відсидіти день до вечора (приміщення в занедбаному стані і видатки на функціонування спортшкіл протягом року стрімко зникають в нікуди....) Це я веду до того, що кожен має починати з себе ! І тоді буде як за кордоном....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus