USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Франції близько 1,5 млн людей залишилося без зв'язку через підпал вежі борцями з 5G

16 Січня 2021 18:37
Близько 1,5 млн жителів районів довкола французького Ліможа тимчасово залишилися без зв’язку, радіо й телебачення внаслідок підпалу вежі.

Про це повідомляє Главком з посиланням на Le Figaro.

Зазначається, що частина користувачів залишаються без послуг вже протягом кількох днів.

«Невідомі підпалили вежу зв’язку, розташовану поблизу Ліможа, увечері 11 січня. Пожежу на 230-метровій вежі довелося гасити кільком пожежним бригадам», ─ йдеться у повідомленні.

Одне з місцевих видань, Le Populaire du Centre, невдовзі отримало електронною поштою листа від групи, що називає себе «Комітетом за скасування 5G і його світу», які заявили, що вбачають у технології загрозу і воюватимуть з нею доступними способами. Вони назвали руйнування вежі операцією «за шум вітру і спів пташок». Досі про таку групу не чули.

У прокуратурі Ліможа заявили, що підпалена вежа насправді не використовувалася для зв’язку 5G. За фактом підпалу відкрили провадження за «завдання матеріальної шкоди у небезпечний спосіб», а оператори TDF і Orange збираються судитися з хуліганами.

Відповідальний за інфраструктуру оператора радіо й телебачення TDF каже, що для усунення завданої шкоди необхідна «величезна робота» і послуги для клієнтів у повному обсязі стануть доступними не раніше середини наступного тижня.

Це вже не перший подібний випадок у Франції – з весни 2020 року в країні сталося кілька десятків підпалів веж 5G, вмотивованих теоріями змови довкола цієї технології зв’язку.

В окремих випадках винуватці вже отримали реальні терміни. Так, у вересні до 3 і 4 років позбавлення волі засудили двох паліїв вежі у районі Жюра.

У жовтні більше половини країн-членів ЄС закликали Єврокомісію розробити стратегію боротьби з дезінформацією щодо технології зв’язку 5G, щоб зупинити постійні акти вандалізму щодо нових веж.

Згідно з цілями блоку, до кінця 2020 року перші вежі 5G мають з’явитися принаймні в одному великому місті кожної з країн-членів. Невиконання цієї вимоги буде вважатися порушенням законодавства.

Як повідомлялося у листопаді 2020 року, 5G в Україні: тендер на частоти Кабмін планує провести лише через рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Січня 2021 20:34
У сучасних довб***бів багато різних назв. Борці з 5G, антипрививочники, плоскоземельники, феміністки, вегани... Список великий, може варто придумати якусь одну узагальнюючу назву? Наприклад - "неодибіли".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus