USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Франції за вживання наркотиків штрафуватимуть прямо на місці

27 Липня 2020 10:42
У Франції з 1 вересня поліцейські почнуть штрафувати людей за вживання або зберігання наркотиків прямо на місці.

Про це оголосив прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс, повідомляє «Європейська правда».

Цей крок був викликаний побоюваннями з приводу насильства, пов’язаного з наркотиками, і був оголошений Кастексом під час поїздки до Ніцци, де декілька тижнів спостерігалися заворушення.

Фіксований штраф складе 200 євро, але буде скорочений до 150 євро в разі сплати протягом 15 днів. Франція є одним з провідних споживачів канабісу в Європі.

У Франції вже є закони, що передбачають тюремне ув’язнення на термін до одного року, і штрафи в розмірі до 3750 євро за вживання заборонених наркотиків без особливої ​​різниці типів наркотиків.

Але закони, прийняті в 1970 році, рідко призводять до тюремного ув’язнення, магістрати воліють вживати альтернативні покарання, часто попередження.

Незважаючи на те, що в новій системі передбачена знижка на дострокову виплату штрафу, якщо порушник не зможе вчасно заплатити, він збільшується до 450 євро.

Штрафи були спочатку запропоновані ще в 2018 році і були введені в тестовому режимі в Ренні, Марселі та Ліллі.

Це частина планів нового прем’єр-міністра щодо зміцнення безпеки. Він сказав, що хоче «покласти край насильству в повсякденному житті».

За його словами, заходи щодо боротьби з наркотиками спростять поліцейські процедури, «невідкладно застосовуючи покарання».

Кастекс додав, що він націлений на торговців наркотиками в їхніх точках продажів, які «роз’їдають околиці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus