USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції заявили, що Росія намагається шпигувати за супутниками

7 Вересня 2018 20:20
Міністр оборони Франції Флоранс Парлі заявила, що Росія намагається шпигувати за іноземними супутниками зв'язку на орбіті.

За її словами, в 2017 році російський супутник радіоелектронної розвідки Луч-Олімп намагався перехопити передачу даних з франко-італійського супутника зв'язку Athena-Fidus, який використовується арміями Італії і Франції для захищених комунікацій, передає Новое время з посиланням на Reuters.

Глава Міноборони Франції наголосила, що російський супутник Луч-Олімп підійшов до супутника Athena-Fidus так близько, "що можна було б подумати, що він намагається перехопити наші повідомлення".

За її словами, маневр російського супутника виглядає, як "акт шпигунства". Вона додала, що Росія - не єдина країна, яка розвиває агресивнішу присутність в космосі, посилаючись на США і Китай.

У 2015 році Пентагон звинуватив Росію в тому, що її супутник Луч-Олімп, запущений у вересні 2014 року, здійснив небезпечний маневр на геостаціонарній орбіті між двома космічними апаратами компанії Intelsat.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українець Показати IP 7 Вересня 2018 22:57
А на супутнику Луч-Олімп верхи сидів Вова Путін і керував тим супутником за допомогою команд "Ну!" і "Тпру!". Ну клоуни! :)
Правдоруб Показати IP 8 Вересня 2018 00:42
Ну це всеодно що шпигувати за блохами- возні багато а толку нуль.
хехъ Показати IP 8 Вересня 2018 09:44
епт, соседи стучат, а тут - спутники, открытие сделали)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus