USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЦРУ вербуватиме невдоволених Кремлем російських шпигунів

16 Травня 2023 10:36
Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки вирішило переконати незадоволених війною в Україні росіян поділитися секретною інформацією.

ЦРУ опублікувало відео з інструкціями, щоб російські шпигуни могли анонімно зв’язатися з американською розвідкою, повідомляє CNN.

«Мотивуюче емоційне відео закінчується інструкціями щодо того, як росіянам, невдоволеним життям у РФ анонімно та безпечно зв’язатися з американськими розвідниками. Ролик опублікували на усіх соціальних медіа-платформах відомства», – пише видання.

Працівники ЦРУ, які беруть участь у проєкті, заявили, що вторгнення Росії в Україну створило «історичну можливість», щоб росіяни надали інформацію, яка потрібна США.

Відео націлене на осіб, які мають протилежну із владою у Кремлі думку і працюють у делікатних сферах, маючи доступ до цінної інформації. У ньому не згадується ані російський диктатор Володимир Путін, ані війна в Україні. Натомість ідеться про «вічні» теми, які давно переконували незадоволених росіян звернутися до ЦРУ.

«Ми хотіли донести до росіян їхньою мовою, що ми знаємо, через що вони проходять. На першому місці – Україна, але це симптом чогось більшого», – заявив один із чиновників на умовах анонімності.
У квітні директор ЦРУ Вільям Бернс звертав увагу на те, що після оголошення мобілізації в РФ звідти «втекло набагато більше росіян призовного віку, ніж Кремлю вдалося зібрати та відправити на фронт як гарматне м’ясо». Бернс також прогнозував, що невдоволення війною «продовжуватиме гризти російське керівництво під постійною дієтою державної пропаганди та практикованих репресій».

За оцінками ЦРУ, що цінною інформацією з ними готові поділитись десятки тисяч росіян. Американські чиновники кажуть, багато хто з цих людей може не знати, як зв’язатися з ЦРУ, або того, що їхня інформація може становити інтерес.

Напередодні видання Washington Post повідомило, що в січні 2023 року власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин начебто пропонував українським силам через контакти в розвідці розкрити інформацію про позиції російських військ для атак. Натомість Україна мала б відвести свої підрозділи від Бахмута.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus