USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Гаїті кілери застрелили президента

7 Липня 2021 13:47
Президент Гаїті Жовенель Моїз отримав смертельне поранення в результаті нападу невідомих на його резиденцію.

Про це повідомляє в середу місцевий новинний портал Juno 7 з посиланням на заяву виконувача обов’язків прем’єр-міністра Клода Жозефа, пише УНН.

Уточнюється, що напад на резиденцію Моїза було вчинено групою невідомих в ніч з вівторка на середу.

За словами Клода Жозефа, як передає Страна, Моїз знаходився в своїй приватній резиденції, як близько 01:00 за місцевим часом (08:00 за Києвом) група нападників увірвалася до нього в будинок і застрелила главу держави.

У той же час в заяві не вказано, хто саме напав на Моїз, проте кажуть, що вони говорили іспанською (в країні здебільшого спілкуються французькою або ж гаїтянською креольською – Ред.). Прем’єр-міністр додав, що перша леді Мартін Марі Етьєн Джозеф, від якої у нього троє дітей, також отримала вогнепальне поранення в результаті нападу.

Прем’єр Гаїті засудив подію, назвавши напад одіозним, нелюдським і варварським актом. Він закликав населення країни до спокою.

Ситуація у країні перебуває під контролем Гаїтянської національної поліції і Збройних сил Гаїті. Влада вживає всіх необхідних заходів, щоб гарантувати спадкоємність держави і захистити націю, уточнюється у матеріалі.
Довідково

Жовенель Моїз – гаїтянський бізнесмен і політик, кандидат на президентських виборах в жовтні 2015 і в повторних виборах в листопаді 2016 року.

Був президентом Гаїті з 7 лютого 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 7 Липня 2021 15:47
Відкликали на небеса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus