USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Горохівській громаді проживають понад 700 переселенців: як вони облаштувались

14 Червня 2022 15:27
У Горохівській громаді зараз проживають 727 переселенців, із них 235 – діти. П’ять сотень людей проживає у Горохові, решта – у селах громади.

Про це розповіла працівниця Горохівської міськради Тетяни Карпук, пише Суспільне.

У місті працює кімната «Добра», де внутрішньо переміщенні українці можуть взяти дитячий і дорослий одяг, взуття. З початку повномасштабної війни переселенцям у громаді роздають безплатні продуктові набори. За цей час їх видали понад тисячу, — каже Тетяна Карпук.
Альона Лопушнян з міста Гірник, що на Донеччині на Волинь приїхала з однорічною донькою і 15-річною сестрою. Жінка прийшла по продукти. Каже: на новому місці їм усі допомагають.
Родина переселенців Дименків приїхали на Волинь з Оріхова, що на Запоріжжі. Дружина Марія розповіла, що у їхній будинок потрапив снаряд. З її слів, їхня квартира на першому поверсі не придатна для проживання, в інших квартирах будинку повибивало шибки. Каже, коли виїжджали з собою нічого не встигли взяти.
Чоловік пні Марії — Володимир Дименко говорить, що їхнє містечко Оріхів дуже було схоже на Горохів. Щоправда, нині його вже майже зрівняли з землею, – додає чоловік.

Продуктові набори у Горохові переселенцям надають раз у місяць, — каже Тетяна Карпук. Орієнтовна вага одного такого майже десять кілограмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus