USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У громаді на Волині – новий випадок сказу: кіт покусав господарів

29 Березня 2023 13:19
У селі Луковичі Павлівської громади за останні кілька тижнів виявили вже другий випадок сказу в домашньої тварини.

Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

Як інформували працівники ветеринарної служби, домашній кіт повернувся додому із ранами на голові, що їх завдала невідома тварина. Поводився агресивно, кігтями травмувавши господаря, який намагався обробити йому рани, а згодом вкусив господиню та ще двох осіб. На виклик прибули спеціалісти ветслужби, які зачинили кота у клітці та розпочали за ним спостереження. Невдовзі тварина померла, а лабораторні аналізи виявили у неї сказ.

Окрім лікування контактних осіб, довелося негайно впровадити й карантинні заходи на території цього населеного пункту, а також наближених до нього сіл Орищі та Замличі.

Ветпрацівники розпочали подвірні обходи та роз’яснювали, що потрібно вакцинувати домашніх тварин, до цього процесу залучили також старост сіл. Для профілактики подальших захворювань вакцинацію проводили препаратом «Рабістар».

Вочевидь виявлення проблеми зі сказом у безпосередній близькості до власних господарств стало для людей переконливим: за короткий період у цих населених пунктах вдалося провести імунізацію 197 котів, 88 собак та 15 коней.

Утім, радять спеціалісти, мешканцям будь-яких населених пунктів, а особливо тих, що розташовані поряд з лісами, варто наперед подбати про здоров’я домашніх улюбленців та інших свійських тварин, що піддаються зараженню сказом. Єдине правильне рішення – це профілактична вакцинація, яка допоможе запобігти багатьом проблемам у господарстві.

Нагадаємо, нещодавно в селі Грушів Павлівської громади у домашнього пса виявили захворювання на сказ. А в лютому на карантині через сказ у кота було село Острівок Зимнівської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus