USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Грузії підтримали закон про «іноагентів»: у Тбілісі спалахнув масовий протест

7 Березня 2023 20:14
Парламент Грузії 7 березня у першому читанні підтримав законопроєкт, який оголошує неурядові організації та частину ЗМІ «агентами іноземного впливу». Він значною мірою наслідує російське законодавство про «іноагентів».

Про це повідомляє ТСН.

Зі 150 депутатів 76 проголосували «за» ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу», 13 – «проти» і 61 особа утрималася.

Голосування щодо ще одного варіанту законопроєкту про «іноагенти» під назвою «Про реєстрацію іноземних агентів» відбудеться 9 березня.

Посольство США в Грузії вже відреагувало на ці дії: там назвали сьогоднішній день – «чорним для грузинської демократії». А подальший розгляд подібних законів, на думку посольства, «несумісний із чітким прагненням народу Грузії до європейської інтеграції та демократичного розвитку».

Крім того, у посольстві додали, що ухвалення такого закону завдасть шкоди відносинам Грузії з її стратегічними партнерами та підірве важливу роботу багатьох грузинських організацій, які допомагають співгромадянам.

«Те, що відбувається, викликає реальні питання про прихильність правлячої партії (Грузії – ред.) до євроатлантичної інтеграції», – наголосили в посольстві США.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. Тисячі людей, які протестують проти ухвалення нового закону, перекрили центральний проспект.
Люди вийшли з українськими та грузинськими прапорами. За даними місцевих ЗМІ, поблизу будівлі парламенту вже мобілізовано «спецназ», а також стягуються додаткові наряди силовиків. Є інформація, що силовики почали застосовувати сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників.
Також повідомляють про сутички між поліцією та учасниками акції. За інформацією ЗМІ, з будівлі парламенту нібито евакуювали депутатів, також до центру прямують машини швидкої допомоги.

МВС зробило заяву, попередивши організаторів та лідерів мітингу не допускати закликів до насильства та стежити за тим, щоб акція не набула насильницького характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 7 Березня 2023 20:44
Позорники. Злили державу свинособакам
Анарх Показати IP 8 Березня 2023 12:26
А шо таке США не подобається коли їхні організації засвітяться офіційно, а не будуть діяти в тіні на базі різних установ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus