USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вибухи на Вінниччині: поранено жінку, близько 30 тисяч осіб евакуювали

27 Вересня 2017 08:14
Унаслідок вибухів на військових складах у Вінницькій області було поранено жінку. Її госпіталізували у стані середньої тяжкості, повідомляє ВВС з посиланням на ДСНС.

Станом на ранок із Калинівського та Вінницького районів евакуювали близько 30 тисяч людей, кажуть рятувальники. Більша частина з них виїхали самостійно, близько 8 тисяч - вивезла влада.

Також рятувальники загасили пожежі у чотирьох житлових будинках, які виникли через потрапляння боєприпасів.

Нагадаємо, вогонь спалахнув на складах міноборони поблизу села Калинівка близько 22 години у вівторок.

Територія загоряння на складах боєприпасів в районі Калинівки Вінницької області становить близько 10% від загальної площі арсеналу.

Про це повідомляє Генштаб на сторінці в Facebook.

Відзначається, що в половині сховищ, охоплених вогнем, боєприпасів немає.

"На складах Озброєння Збройних Сил України, що розташовані в районі населеного пункту Калинівка на Вінниччині, продовжуються заходи з локалізації пожежі. Площа займання складає близько 10 відсотків від загальної площі арсеналу. У половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що підрозділи Нацгвардії і Нацполіціі разом з місцевою владою проводять евакуацію людей з навколишніх населених пунктів: Калинівка, Павлівка і Мізяки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віктор Показати IP 27 Вересня 2017 10:31
слава СБУ які замість того щоб захищати безпеку України (вже згоріло з 10 складів боєприпасів) кришують контрабанду та віджимають бізнес.
К.лучанин до ВІКТО Показати IP 27 Вересня 2017 11:47
При чому тут СБУ? В міноборони є відповідальні чини з яких треба питати і є Верховний Головнокомандувач , я думаю , ти знаєш хто це . І ще одне, в армії ще служать люди які є лояльні до Росії, до колишнього СРСР. І є специ-диверсанти і є беспілотники і є дуже слабий захист цих обєктів в УКРАЇНІ. В нас за це ніхто не понесе відповідальності і нікого не заарештують !!!! Будь певен у цьому!
"Догадайся... мол-са до К.лучанин до ВІКТО Показати IP 28 Вересня 2017 16:38
28.09.2017, 48-й арсенал Минобороны Украины или в/ч 1119, что одно и тоже, в Калиновке Винницкой области - это одно из логистических звеньев одной, всем ведомых, корпорации, ещё со времён "правления" Украиной - Ющенко. Поэтому, то, что туда свозилось большое количество "списанного" вооружения из других баз и складов, предназначенного для утилизации не вызывает сомнения и это факт... А вот вопрос, где и как это вооружение утилизировалось и утилизировалось ли вообще - открыт. Так, как всем известно, что "иногда" даже на московитско-украинский фронт попадало "новое" вооружение недавно вымазанное определенной краской, которое в действительности было не только не эффективно, но и вовсе не рабочее. Проезжая электричкой возле этой базы в ющинское, после ющинское и по сегодняшнее время, можно было увидеть, заходящие на базу, железнодорожные пустые составы с платформами, цыстернами и закрытыми грузовыми вагонами, а иногда и с "хопперами" (спец вагоны для перевозки сыпучих материалов). С каким грузом зашедшие на территорию базы составы, возвращались - видеть не приходилось. Однако на территории базы иногда скапливалось большое количество окрашенного в зелёный цвет автотранспорта: ГАЗ-63 и др. Куда потом девался этот автотранспорт - не ведомо, но территрия базы была зачищена... Но Винницу 26-го, в районе 22-х трясонуло раза 2-3 - "не плохо", подумалось, что это начало "землетруса" и это с растояния в 20 км от места взрывов?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus