USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Карпатах на початку весни випало майже 2 метри снігу

11 Березня 2019 18:12
Незважаючи на початок весни, в Україну прийшло сильне похолодання, а Карпати засипало снігом. Так, за станом на 11 березня температура повітря опустилася до −1-2 градусів морозу, а висота снігового покриву подекуди сягає понад 170 сантиметрів.

У відділі гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру повідомили, що найбільше засипало гору Драгобрат, передає 24 канал.

На сніголавинній станції Пожежевська температура повітря становила −2,2 градуси морозу, а висота снігового покриву становить 68-163 сантиметри. проте, сніг мокрий і не стабільний, тому можливі сходження лавин.

На станції Плай температура повітря була дещо нижчою – −2,5 градуси морозу, пориви вітру сягали до 24-28 метрів за секунду. Висота снігового покриву становить 22-98 сантиметрів, він старий, але слабо закріплений.

«На сніголавинному посту Драгобрат температура повітря становить −1,3 градуси, сніг, мокрий сніг. Висота снігового покриву становить 171 сантиметрів», – йдеться у повідомленні.


Як зазнають у ДСНС України, через снiгопад та хуртовину в понеділок, 11 березня, на високогiр’ї східної частини Закарпатської і у горах Івано-Франківської областей очікується висока снiголавинна небезпека (4 рiвень).

«За даними Укргідрометцентру, 11 березня у зв’язку зi снiгопадом та хуртовиною на високогiр’ї східної частини Закарпатської і у горах Івано-Франківської областей оголошується висока снiголавинна небезпека (4 рiвень); у захiдних та центральних районах Закарпатської області утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень)», – зазначили у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus