USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

У Каталонії оприлюднили попередні результати референдуму: 90% «за»

2 Жовтня 2017 08:30
Женералітат (уряд) Каталонії оприлюднив попередні результати референдуму про незалежність.

Ці дані на пресс-конференції оприлюднив офіційний речник женералітату Жорді Турул, пише Європейська правда.

Згідно підрахункам, участь у референдумі прийніло участь 2,3 млн осіб. За результатами обробки 95% білетнів, на підтримку незалежності проголосувало 2020144 католонці, що складає 90,09%.

Проти проголосувало 176566 осіб (7,8%). Решта бюлетенів були порожні (2%) або визнані недійсними (0,89%).

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Виборці з самого ранку вишикувалися в черги перед дільницями. Іспанська поліція після початку голосування вдалася до спроб заблокувати дільниці і вилучити виборчі урни. Поліцію Каталонії при цьому звинувачують у бездіяльності і невиконанні рішення суду.

На окремих ділянках дійшло до сутичок і поранень - більше 700 людей постраждали в результаті зіткнень з іспанською поліцією біля виборчих дільниць.



Після закриття дільниць для голосування в Каталонії прем'р-міністр Іспанії Мар’яно Рахой виступив з екстреним зверненням до нації. У своїй промові він декілька разів заявив про категоричне невизнання результатів голосування.

"Сьогодні в Каталонії не відбулося референдуму про самовизначення", - наголосив він.

Рахой нагадав, що уряд Іспанії завжди дотримувався такої позиції.

Більшість європейських політиків, хоча й не визнали результати референдуму, але звинуватили Мадрид у застосуванні сили та закликали сторони до діалогу. До діалогу уряд закликають і опозиційні іспанські партії. У якості компромісу вони закликають до проведення повторного – вже легального, референдуму.

Зрештою, про готовність до діалогу заявив й голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой, не уточнюючи, втім, чи готовий він на повторний референдум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цап Ч. Показати IP 2 Жовтня 2017 08:36
Кримський сценарій , за цим стоїть напевно ВВП з РАШИ ....
123 до Цап Ч. Показати IP 2 Жовтня 2017 11:11
Це ботоксне ла?но можливо стоїть не за всіма сепаратними рухами у ЄС, але до багатьох має пряме чи опосередковане відношення. А час покаже, до чого цей пацюк мав відношення... Але за криваві війни в Грузії, Молдові, Україні цей недорозвинутий карлон відповість по повній.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus