USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Глава Європарламенту закликав Іспанію та Каталонію до діалогу

5 Жовтня 2017 07:40
Односторонні дії, такі, як проголошення незалежності Каталонії від Іспанії, суперечать європейському правопорядку і можуть викликати "небезпечні розбіжності".

Про це 4 жовтня заявив глава Європарламенту Антоніо Таяні під час дебатів у Страсбурзі щодо ситуації в Каталонії, повідомляє агентство ANSA.

Таяні зазначив, що в Іспанії має відбутися діалог із дотриманням конституційних меж.

За словами Таяні, односторонні дії, такі як проголошення Каталонією незалежності, суперечать європейському правопорядку і можуть викликати "небезпечні розбіжності".

1 жовтня влада іспанського регіону Каталонія спробувала провести референдум про незалежність. Багато місцевих жителів вирушило на виборчі дільниці, більшість із яких заблокували сили правопорядку. У сутичках із поліцією постраждало 844 людини.

Влада Каталонії заявила про 90,09% виборців, які проголосували за відділення від Іспанії. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой сказав, що влада категорично не визнає референдуму.

Король Іспанії Феліпе VI звернувся до нації із закликом до єдності. Монарх засудив організаторів референдуму про самовизначення Каталонії.

Президент женералітату Каталонії Карлес Пучдемон 4 жовтня заявляв, що регіон проголосить свою незалежність від Іспанії "найближчими днями".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus