USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Казахстані під час протестів зник археолог, його знайшли застреленим у кайданках

14 Січня 2022 20:04
Під час протестів у Казахстані в місті Алмати 6 січня зник археолог Ерлан Жагіпаров. Рідні шукали його кілька днів і зрештою чоловіка знайшли мертвим.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Телеграм-канал ORDA.

Зрештою Жагіпарова знайшли мертвим у морзі. Про обставини його смерті в рідних досі немає точної інформації.

Через кілька днів після того, як чоловік зник, його брат Нурлан Жагіпаров дізнався, що той мертвий.

«Знайшов тіло свого брата у кайданках, по-звірячому побитого, убитого пострілом упритул у серце. Його і багатьох «невпізнаних» викинули в коридорі моргу, як у далекому 1937 році», – сказав брат убитого.

Чому могли вбити археолога

Коли рідні шукали Ерлана, то серед версій було, що він міг стати мимовільним свідком убивства сина ректора місцевого університету Жансеїта Туймебаєва.

На думку одного з друзів загиблого, Ерлан, можливо, зняв щось на камеру свого телефону. У рідних була інформація, що його відвезли з того району військові.

Загиблий Ерлан Жагіпаров був археологом, шукав петрогліфи. Він ходив в археологічні походи як волонтер. Рятував стародавні наскельні малюнки для наступних поколінь казахів.

Як ми писали, під час протестів у Казахстані знайшли мертвими двох офіцерів. Одну з них загрожував кримінал.

Загалом у Казахстані на учасників масових протестів відкрили понад 7 тисяч справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 14 Січня 2022 21:49
І що? Кайданки, враховуючи захоплені приміщення і зброярні поліції та держбезпеки Казахстану, абсолютно нічого не доказують, Крім того, що його катувализ якоюсь метою. Може, щоб вибити гроші від реалізації археологічних знахідок? Якби це зробили правоохоронці, котрі отримуюсть спецзасоби під розписку, вони б їх ніколи просто так не кинули. Сенсація про звірства силовиків не складається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus